Kategorier
Brugtbil Forbrugerstof

Tossede ting folk skriver i salgsannoncer

Kommunikation er svær. Nogle gange går tingene i hårknude, og andre gange er det bare sjovt.

Af: Ebbe Sommerlund  / d. 18. januar 2019

Vores første artikel om skøre ting, folk skriver i salgsannoncer, blev meget populær. Det er åbenbart ikke kun mig, der finder en vis underholdningsværdi i tossede detaljer og ugennemtænkte vendinger.

Men heldigvis stopper det ikke her. For hver dag bliver der sat hundredevis af brugte biler til salg, og når man som jeg surfer efter masser af biler på Bilbasen, DBA og så videre, så dukker der med jævne mellemrum nogle skønne guldkorn op.

Det er simpelthen utroligt hvad folk skriver. You can’t make this shit up.

LÆS OGSÅ: Maserati MC Stradale: Vi tester vild italiener med vidunderlige vræl

Jeg har ikke taget billederne fra annoncen, men kun teksten. Jeg vil nødig hænge nogen ud– sådan alt for åbenlyst. Læs med her:

Logisk fejlslutning

Nogle gange er argumentationen ikke helt skudsikker:

Saab 9-5 2,0t

“Bilen har gået 272.000, hvilket ikke er ret meget for sådan en lækker bil.”

Der, hvor jeg kommer fra, er en meter altså en meter, uanset hvor lækker man er.

Photoshop – go home

Ford Granada 2,3 DBA

“Og det er jo selvfølgelig model foto hvilket siger sig selv da det er to forskellige biler og uden rust i døre med mere.”

Overført til min (fiktive) datingprofil: Det er naturligvis ikke mit profilbillede, det siger sig selv, da jeg både er tykkere og mere skeløjet i virkeligheden.

Vil du stjæle min bil?

Ejeren af en BMW ved ikke helt, om han vil have bilen stjålet:

BMW 325i E30 – DBA

“Testpiloter og tyveknægte frabedes ??”

Og en fyr, der vil sælge sin Saab er også lidt vægelsindet:

Saab 9-3 – Bilbasen

I annoncen står der “Fast pris:-)”

Og senere i samme annonce: “Fast pris??”

Det får mig til at tænke på den legendarisk film King Pin, hvor en journalist spørger til Roy Munsons alkoholforbrug, og om han stadig drikker. Roy (Woody Harrelson) svarer: Nej. Jeg..øh..jeg… Hvorfor? Gi’r du?

Ingen er perfekt – ikke en gang mig

Det her lyder unægtelig dumt, men det er ikke nødvendigvis en fejl:

Saab 9-5 Aero Aut. Tiptronic – Bilbasen:

“Kan ikke gå i bakgear – kobling defekt, Forbehold for tastefejl”

Det er nok meget godt med det forbehold, selvom man vel næppe kan kalde det en tastefejl, at en bil, der ikke har en kobling (men en momentomformer), har fejl på koblingen. Og dog. For automatgearsbiler har faktisk kobling – endda flere af dem. Så måske er det ikke en fejl, men bare mig der ikke tænkte mig godt nok om. Jeg tænkte ikke ud af boksen. Eller rettere; jeg tænkte ikke ind i gearkassen.

LÆS OGSÅ: Må jeg holde på familie-parkeringen, selvom jeg ikke er en familie?

Jeg var også slank i 2003

I salgsannoncer, i jobansøgning og på internetdating bliver der nogle gange pyntet lidt på sandheden. Formuleringen her er sikkert ikke løgn, og hvis jeg nogensinde kommer på dating igen, så stjæler jeg den.

Honda Accord 1978– DBA:

“Stod som ny for ti år siden, men fremstår rusten i dag”

Ingen huller – kun i en kindtand

Man siger, at undtagelsen bekræfter reglen, men jeg synes nu at ingen betyder ingen. Det gør det dog ikke altid i en salgsannonce:

Mercedes-Benz E320 – Bilbasen

“Ingen rust i bunden, ingen rust nogle steder, dog lidt ved venstre forskærm.”

Og ejeren af en BMW bruger også ordet ingen:

BMW 325i – Facebook

“Bemærk INGEN voldsomme gennemtæringer.”

Okay, hvor mange almindelige gennemtæringer har den så?

Klassiker – giver det mening?

Den her har jeg grinet meget af, for jeg ser den ofte:

“Byttes kun til min fordel.”

Og så kan man tænke, at ingen vel gider at bytte til ens egen ulempe. Men der er en slags mening med formuleringen. Det skal nemlig forstås på den måde, at sælger kun bytter til en billigere bil, og altså ikke vil have penge op af lommen.

Det var alt for nu – jeg finder selv ud. Men hvis du vil undgå at falde i nogle af de samme fælder, kan du læse vores guide til at skrive en annoncetekst, der virker.

LÆS OGSÅ: Guide: Sælg din bil – gode råd til salgsprocessen. 

Skal du sælge din brugte bil så finder du Danmark’s største hjemmeside for køb og salg af nye og brugte biler på Bilbasen.dk.

Af Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.