marts 21, 2023

Strømlinet Hyundai Ioniq 6 starter fra 374.995 kr.

Hyundai Ioniq 6 er den strømlinede søster til Ioniq 5, vi alle har ventet på – og nu er de danske priser klar. Se alle priserne lige her.

Tekst: Simon Hallenslev
Foto: Hyundai PR

Hyundai Ioniq 5 tog kegler ved lanceringen i 2021 med sit vovede retrodesign samt hurtige opladning. Den strømlinede søster, Hyundai Ioniq 6, ser ud til at gøre det samme med tilsvarende teknik – krydret med aerodynamik i topklasse.

Med en Cd-værdi på 0,21 strækker Hyundai Ioniq 6 strømmen længere. Med 77,4 kWh batteripakke og elmotor på bagakslen kan Ioniq 5 klare 507 km på en opladning, mens den nye Hyundai Ioniq 6 kører 614 km.

I indgangsvariant kommer Hyundai Ioniq 6 med et batteri på 53 kWh. Det er 5 kWh mindre end det mindste batteri i Ioniq 5, og selvom startprisen er de samme 374.995 kr., betyder det ikke, at man bliver snydt.

Mindre batteri, længere rækkevidde

Den billigste Hyundai Ioniq 6 Essential med 53 kWh batteri og 151 hk kommer med en mængde standardudstyr, der er tilsvarende med Ioniq 5. Det er udstyr som 2-zonet klimaanlæg, bakkamera, adaptiv fartpilot og LED-lygter.

Heller ikke på specifikationerne, bliver man snydt. For trods et 5 kWh mindre batteri og en 19 hk svagere elmotor på bagakslen, kører Hyundai Ioniq 6 Standard Range 429 km på en opladning mod 384 km i Ioniq 5. Accelerationen fra 0 til 100 km/t er på 8,8 sekunder mod 8,5 i Ioniq 5.

LÆS OGSÅ | Hyundai Ioniq 6 tager 614 kilometer på en opladning

Hyundai Ioniq 6 Standard Range 53 kWh fås også med Advanced-udstyr til 404.995 kr., hvilket, igen, er tilsvarende med den kantede søster. Her tilføjes udstyr som eljusterbare forsæder, varme i bagsæder, head-up display, udvidet motorvejsassistent og LED-matrix forlygter.

Hyundai Ioniq 6 Long Range

Det store batteri på 77,4 kWh er omvendt et, vi kender, hvor Hyundai Ioniq 6 som nævnt præsterer 614 km. Med Essential-udstyr starter Hyundai Ioniq 6 Long Range 399.995 kr., mens den med Advanced-udstyr starter i 429.995 kr.

Hyundai Ioniq 6 Long Range fås også med Ultimate-udstyr, som starter i 429.995 kr. Her får man udstyr som 360-kamera, udvidet nødbremse og blindvinkel-assistent, premium-forsæder i læder med ventilation, støjdæmpende ruder og et Bose-lydanlæg. Udstyr, vi kender fra Ioniq 5.

LÆS OGSÅ | Test: Gør en usynlig opdatering godt for Hyundai Ioniq 5?

Som noget nyt kommer Hyundai Ioniq 6 Long Range Ultimate med ‘Active Sound Design’ samt LED-indikatorer, der er integreret i rattet. Lir, som vi ser frem til at prøve kræfter med, når Ioniq 6 præsenteres i Danmark d. 29. og 30 april.

Performance på vej

Der er efterhånden ret vedholdende rygter om, at Hyundai pønser på en hårdkogt N-version – og billeder af en konceptbil, der underbygger rygterne. Her forventes Hyundai at bedrive deres N-magi med en +500 hk drivlinje, der med al sandsynlighed lånes fra den krasbørstige Kia EV6 GT.

Indtil da er topversionen Hyundai Ioniq 6 Long Range Performance med samme 77,4 kWh men med to elmotorer, firehjulstræk og 325 hk. Den starter 464.995 kr. med Advanced-udstyr og løber op i 504.995 kr. med Ultimate-udstyr.

LÆS OGSÅ | Duel: Har Toyota BZ4X noget på Hyundai Ioniq 5?

Hyundai Ioniq 6 Long Range Performance klemmer 583 km ud af batteriet på en opladning, mens Hyundai Ioniq 5 i samme opsætning kører 100 km mindre.

Den nye Hyundai Ioniq 6 kan forudbestilles allerede fra d. 14. april, og lander, som nævnt, hos din Hyundai-forhandler før april er omme.


Find brugte Hyundai Ioniq 5 til salg på Bilbasen:

9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

BMW iX1 sniger sig ned på 395.000 kr.

Den elektriske iX1 – og søstermodellen iX2 – er faldet 25.000 kr. Med priser fra 395.000 kr. står elbilerne bedre i et marked med hård konkurrence, men der er stadig plads til forbedringer.

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS