september 1, 2022

Ugens fund: Bilbasens dyreste bil er en benhård AMG Black Series

Hvis du har kistebunden ualmindeligt godt foret, kan du købe noget af det hårdeste, der er trillet ud af Affalterbach i Tyskland. Denne Ugens fund er en Mercedes-AMG GT Black Series – og den er Bilbasens dyreste.

Tekst: Simon Hallenslev
Foto: Starmark + PR

Den Formel 1-motoriserede Mercedes-AMG One lader vente på sig, og selvom produktionen er i gang, har ingen kunder endnu fået nøglerne. Det gør denne Ugens fund til en af de absolut hårdeste biler, Mercedes har lagt navn til.

Det er en Mercedes-AMG GT Black Series. Enhver med en smule forstand på biler ved, at der er vanvidsgaranti, når AMG bruger navnet Black Series.

Black Series betyder også, at man automatisk bevæger sig i et højere prismæssigt luftlag end de i forvejen pebrede AMG-modeller. Derfor er denne Ugens fund Bilbasens dyreste med en pris på 8.499.900 kr. Den står til salg hos Mercedes-forhandleren Starmark, og du kan se den her, hvis ikke den er solgt.


Mercedes-AMG GT Black Series

Motor: V8 benzin, 3.982 cm3
Ydelse: 730 hk / 800 Nm
0-100 km/t: 3,2 sek.
Tophastighed: 325 km/t
Forbrug: 9,5 km/l
Mål (L/B/H): 
454/200/128 cm
Køreklar vægt: 
1.615 kg
Bagagerumsvolumen: 
Pris: 
8.499.900 kr. inkl. afgift


Forhandler fortæller

Det er Lucas, jeg får fat i, da jeg kontakter Starmark. Lucas er marketingkoordinator, og da denne Mercedes-AMG GT Black Series trillede ind på forhandlermatriklen, tænkte de hos Starmark, at den muligvis kunne være egnet som en ‘Ugens fund’ på Bilbasen.

På Instagram smed Starmark et par billeder af barbaren fra Affalterbach, og taggede her Bilbasens Instagram. Det spottede jeg hurtigt, hvorefter jeg ikke tøvede mange minutter med at gribe den som en Ugens fund. Måske særligt fordi de gør sig umage med billederne, som du nok kan se.

LÆS OGSÅ | Ugens fund: Brabus 800 er gadens grummeste G-Klasse

Selvom jeg ihærdigt forsøger, vil Lucas ikke ud med, hvem der er bilens tidligere ejer. Det er en privatperson, der beskrives som en ‘kendt bilfanatiker’. Desværre vinder diskretionen, og jeg får aldrig at vide, hvem det er. Mon ikke du kan få del i hemmeligheden, hvis du disker op med de 8.499.900 kr., som bilen koster.

Fordi bilen er så ny, som den er, og fordi tidligere ejer er anonym, er det begrænset med vilde historier. Lucas tilføjer dog i en snæver vending, at der inden længe ruller endnu en Mercedes-AMG GT Black Series ind på matriklen. Den kommer dog ikke til salg, hvorfor du må nøjes med denne Ugens fund.

Fy for en skefuld

730 hk, 800 Nm og en topfart på 325 km/t bør være nok til, at de fleste taber pusten. Dykker man ned i specifikationerne, finder man dog hurtigt ud af, at Mercedes-AMG ingenlunde er kommet sovende til de specifikationer. Selvom de med Black Series er notorisk kendte for at gå all-in, er de aldrig gået bersærk med en ombygning, som de er med denne Ugens fund.

Motoren er den kraftigste V8’er, AMG har lagt i en personbil. Den yder ikke færre end 145 hk mere end den, der ligger i en ‘almindelig’ Mercedes-AMG GT R. Det skyldes blandt andet et højere turbotryk samt en omfattende konvertering fra krydskrumtap til flad krumtap. Det giver, ifølge Mercedes-AMG selv, en mere direkte motorrespons samt lidt højere omdrejninger.

LÆS OGSÅ | Ugens fund: Mercedes-AMG SLS er den første rigtige AMG

Undervognen er unikt konfigureret til Black Series-modellen med adskillige kulfiberdele samt AMGs såkaldte Ride Control, der tillader løbende justering af den adaptive undervogns hårdhed. I bedste Black Series-stil kan bilens camber på for- og bagaksel sågar også justeres.

Kulfiberdelene, der er gavmildt spredt over den lede slæde, er ikke for syns skyld men hjælper med aerodynamikken, når du angriber trackday. Den store, aktive hækvinge alene genererer 400 kg downforce under hårde nedbremsninger. Kulfiberdelene leder også luft og køling til såvel motor som bremse på niveau med det, som AMGs GT3 og GT4-racere præsterer.

Sportsudstødningen, de keramiske bremser, skålsæderne… Listen over ting, der er opgraderet til Black Series, er for lang til, at jeg kan gennemgå den hele.

Mere spændende er det at påpege, at AMGs store arbejde bar frugt. I 2020 tog Mercedes-AMG GT Black Series rekorden for hurtigste personbil om Nürburgring Nordschleife. Den eneste personbil, der er hurtigere i dag, er en Porsche 911 GT 2 RS MR, der tog rekorden året efter.

En udvalgt håndfuld

Ligesom så mange andre bilproducenter, er Mercedes-AMG faldet lidt til patten i forhold til at bruge AMG-navnet med rund hånd på biler, der ikke fortjener det. Fuldstændigt som en BMW M135i ikke er en rigtig M-model, er en Mercedes-AMG A35 ej heller en AMG.

LÆS OGSÅ | Ugens fund: Den sygeste Mercedes C-Klasse nogensinde

Heldigvis er der dog stadig noget, der er helligt. Mercedes-AMG er yderst forsigtige med, hvilke biler, de døber Black Series, og faktisk er der kun seks biler i rækken, hvor denne Ugens fund er den sjette og seneste.

Apropos at være tro mod navn og historie, så blev Black Series-konceptet opfundet for netop at bringe AMG-modellerne tættere på deres ophav. 

Tuningsfirmaet AMG blev grundlagt i 1967 af Hans Werner Aufrecht og Erhard Melcher, der hurtigt blev kendt for at gøre Mercedes-Benz’ personbiler så vilde, at de kunne køre direkte fra landevejen på racerbanen.

Det var dét, Mercedes-AMG ville tilbage til, da de i 2006 lancerede den første Mercedes SLK 55 AMG Black Series.

Den sorte serie

Med SLK55 AMG Black Series beviste Mercedes-AMG, hvad den nye, sorte serie skulle bestå af. Den ellers kompakte ‘frisør-raket’ fik fortaget en større konstruktiv afstivning af chassiset, mere kraftfulde bremser og et fast coupé-tag. Dét var nok til, at den lille racer kunne klare mosten som officiel Safety Car til Formel 1 i 2004 og 2005.

Næste Black Series blev CLK63 AMG Black Series, der blev limiteret til 500 eksemplarer, og som også kørte som Safety Car i 2006 og 2007. Med 25 ekstra hk, et aggressivt aerokit i kulfiber, skålsæder og jeg skal komme efter dig, blev det modellen, der for alvor satte den ondsindede standard for Black Series.

Med SL65 AMG Black Series i 2008 blev serien nemlig kun hårdere. 12 procent større turboladere gav en effektforøgelse på mere end 60 hk, mens man med kulfiber samtidigt gjorde den 250 kg lettere. Gearkassen skiftede 25 procent hurtigere, og en ny gearing sikrede desuden en topfart på 322 km/t. Her kørte Black Series-versionen bogstaveligt talt i cirkler om den ‘almindelige’ SL65 AMG.

LÆS OGSÅ | 3x billig Mercedes-Benz til under 150.000 kr.

I 2011 kommer C63 AMG Black Series, som jeg har skrevet en hel artikel om her. I 2012 kommer SLS AMG Black Series, der med mågevingedøre, heftig aero, 70 kg slankekur og den (på dét tidspunkt) kraftigste V8-motor på sug med 631 hk bliver et ikon på rekordtid.

Hvorfor vi fra SLS skulle vente næsten 10 år på at få en Black Series-version af AMG GT, melder historien intet om, men du kan købe den seneste aftapning fra Black Series lige her, hvor denne Ugens fund står til salg til 8.499.900 kr.

9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interessant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Simon Petry Hallenslev

Simon er en ung og passioneret motorjournalist, der har specialiseret sig i anmeldelser af biler, sammenlignende dueltests og nyheder fra bilindustrien.

Han følger altid nøje med i, hvad der rører sig i branchen, og bestræber sig på at formidle sin viden i et, til tider farverigt, men altid let forståeligt sprog. Hans artikler er rettet mod både de læsere, der ikke er bileksperter, og de dedikerede entusiaster som ham selv.
Bilbasen logo
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS