Kategorier
Nyheder Ugens fund

Ugens fund: Brun luksus-bus er ren retro på fire hjul

Smidt dit yndlingsbånd i kassette-afspilleren og saml dine fem bedste venner op. Med denne helt fantastiske veteran-Dodge af en autocamper er I klar til det vildeste roadtrip!

Af: Esben Skrumsager / d. 5. februar 2019

Dodge Ram B52 | Det er nærmest umuligt ikke at læne sig dagdrømmende tilbage i stolen, når man falder over sådan en bil. En vaskeægte amerikansk luksus-camper.

Med sin store 5,2-liters motor og automatgear er den som skabt til de brede amerikanske landeveje. Og med sit bløde og meget brune indre kan du tage en velfortjent slapper når som helst, du måtte føle for det.

Ja, kvaliteterne ved den ærke-amerikanske Dodge Ram er åbenlyse, og autocamperen bliver ikke mindre interessant, når man dykker ned i salgsannoncen hos Classic Motor Sales, der har bilen til salg…

For bilen er trods sin alder både udstyret med fartpilot, aircondition og TV. Det er altså entydigt, at bilen er skabt med luksus for øje. Ifølge forhandleren fremstår den original med velholdt lak, motorrum og kabine – og den både starter og kører perfekt.

LÆS OGSÅ: Tre lynhurtige luksusbiler til den store familie

Hvis du løber tør for kassettebånd på turen, sørger den store V8-motor for at levere sød musik i øregangene. Men du kan også bare smække benene op på sofaen bagest i bilen (hvor det er lovligt at sidde under kørsel).

Her kan du glemme alt om det 65 tommer 4K ultra-high-definition smart-TV, som du har hængende derhjemme. I din Dodge Ram foregår underholdningen nemlig på en kompakt flimmerkasse med noget så nostalgisk som drejeknapper og en teleskop-antenne.

Buldrende billig bus – sådan cirka

Hvad angår det økonomiske, stikker det brune monstrum i lidt forskellige retninger. På den negative side må du nok erkende, at du næppe kommer i nærheden af et brændstofforbrug, der kan imponere dine venner fra GreenPeace. Det teoretiske brændstofforbrug lyder på 8,3 km/l, så et roadtrip vil nok få dit benzinkort til at gløde.

Til gengæld er det en årgang 1984, og det betyder, at den netop har kunnet fejre sin 35-års fødselsdag. Det giver bilen veteran-status, hvilket automatisk skærer 75% af vægtafgiften på bilen. Forsikringspræmien er ligeledes minimal, så den koster nærmest “ingenting” at have holdende i garagen. Og det er jo rart at tænke på, hvis den ikke skal bruges til den daglige transport.

LÆS OGSÅ: Video: På tur i dødsmaskinen Chevrolet Camaro SS | Vilde biler 7/7

Den kontante pris for hele herligheden lyder på 225.000 kroner. Men bilen har plads til seks personer, så hvis du slår dig sammen med fem af dine bedste venner, skal I kun af med 37.500 hver. Det er selvfølgelig en sjat penge, men bilen har trods alt kun kørt 78.000 kilometer, så forhåbentlig er sommerferien så også sikret i mange år frem…

Du kan læse mere om bilen og finde kontaktoplysninger på forhandleren her på Bilbasen.

Af Esben Skrumsager

Bilnyheder fra ind- og udland samt tests af nye biler med fokus på praktiske egenskaber for familien er Esben Skrumsagers fokusområder.

Med erfaring fra blandt andet Ekstra Bladet, Søndagsavisen og Bil Magasinet er Esben på trods af sine blot 30 år en erfaren herre inden for motorjournalistik.

Esben har en forkærlighed for de tyske bilmærker. Porsche er blandt favoritterne, og privat fragter han familien rundt i en BMW 3-serie fra 2014 (F31). Når vejret tillader det, foretrækker han dog ofte sin motorcykel.