maj 17, 2024

Ugens fund: Jaguar XE SV Project 8 er rendyrket vildskab

Målet med denne Ugens fund var simpel: At bygge verdens hurtigste firedørs sedan. Det lykkedes, og nu kan den blive din!

TEKST Zacharias Lund FOTO Salgsbilleder

Måske har man hørt eller set en Jaguar, Land Rover eller en Range Rover med SVR-logoet på. De plejer som regel ikke at gå ubemærket hen, da de oftest har en buldrende V8-motor under kølerhjelmen. 

Denne Ugens fund er da også ud af samme division i Storbritannien, men er lige niveauet vildere end SVR-varianterne. Det er med andre ord det ypperste indenfor Jaguar, som menige mennesker kan komme i nærheden af. 

Det er toppen af Jaguar-fødekæden og en sjælden sag, som der ikke er mere end to af i Danmark. Nu kan du blive ejeren af den ene. 

Special Vehicle Operation 

Når man hører de tre ord, lyder det mest som en division inden for militæret, der arbejder med bæltekøretøjer eller tungt armerede PMV’er til specielle missioner. 

Sandheden er dog en helt anden. SVO, som det forkortes, er en specialafdeling i Jaguar, Land Rover og Range Rover, der nok bedst kan sammenlignes med AMG i Mercedes eller M i BMW. Det er dog ikke kun performance, det handler om.

SVO-divisionen fokuserer nemlig på at lave specielle biler, som det også fremgår af navnet. Det er performance, eksklusivitet og muligheder som SVO tilbyder.  Denne Ugens fund hører til kategorien meget speciel og yderst eksklusiv.

SVO-afdelingen har deres såkaldte performance-varianter af Range Rover, Land Rover og Jaguar, som går under navnet SVR og SV. 

Over dem finder man særudgaver såsom ZP-Edition, 575-Edition og Edition 1988, som på hver sin vis hylder elementer af Jaguar. Og selv her findes der et niveau højere.

Over dem finder man nemlig de to særlige Project 7 og Project 8, der er bygget mod et bestemt formål. Project 7 blev bygget for at opnå de bedste køreegenskaber og den bedste køreoplevelse. Project 8 havde et helt andet formål. 

Jaguar XE SV Project 8

Motor: V8, 5.000 cm3, benzin
Ydelse: 600 hk / 700 Nm
0-100 km/t: 3,7 sekunder
Tophastighed: 320 km/t
Forbrug: 9,0 km/l
Mål (L/B/H): 473/204/146 cm
Køreklar vægt: 1.745 kilo


Den hurtigste på ‘Ringen

Jaguars SVO-afdeling fik frie tøjler og denne Ugens fund er produktet af, hvad der sker, når ingeniører, designere og mekanikere går sammen om at skabe den hurtigste sedan med fire døre. 

Mere specifikt var målet at producere den hurtigste firedørs sedan på Nurburgring nogensinde. og det kan man vist roligt sige lykkedes. 

Selv her 5 år efter denne Ugens fund satte sin rekord på banen i Tyskland, har ingen kunne komme i nærheden af den. Mercedes har prøvet, BMW har prøvet og selv elbilerne kommer ikke i nærheden af SVO. 

7 minutter og 18 sekunder skulle den bruge på at komme rundt om den 20,8 km lange bane. Det er voldsomme sager og denne Ugens fund er bestemt ikke lavet for være næstbedst. 

30% XE – 70% SVO 

Grundstenen er en Jaguar XE, men SVO er optimeret på nærmest alle parametre. Der nu kun 30% tilbage af den oprindelige XE. Denne Ugens fund har blandt andet fået en Bilstein-undervogn, keramiske bremser, karrosseri af kulfiber, ingen bagsæder og en justerbar hækspoiler. 

Alt sammen med fokus på banekørsel og målet om at lave den hurtigste firedørs-sedan nogensinde. Folkene fra Warwickshire har virkelig gjort sig umage.

Under kølerhjelmen er det heller ikke en 2-liters benzinmotor, man ellers normalt ville finde i en XE. Det er i bedste SVO-stil en 5-liters V8-motor, der yder 592 hk og er dermed den mest kraftfulde gadelovlige Jaguar nogensinde. Sådan en fætter ruller fra 0 til 100 km/t på 3,7 sekunder og stopper først ved 320 km/t. 

Den hører nok mest af alt hjemme på banen, men dette monster af en Jaguar kan frit rulle rundt på de danske veje og terrorisere med sin motorlyd. Nogle vil bestemt finde den vulgær og for meget, mens normale mennesker vil elske lyden. 

1 ud af 300

Det kan vist kun konkluderes at denne Ugens fund ikke er hverdagskost. Det er en utroligt sjælden sag, der med sine 300 eksemplarer på verdensplan bestemt ikke ses ofte. 

Der findes umiddelbart kun to i Danmark, så man skal ikke frygte, at naboen pludselig parkerer sin Jaguar XE SV Project 8 ved siden af ens nyerhvervede vildkat. 

Det er et samlerobjekt, der fortjener at komme ud og få noget asfalt under hjulene. Denne Ugens fund har kun kørt 881 km, da den tidligere har stået i en samling. Den er med andre ord sulten efter at få nogle kilometer på tælleren.

Den passer omvendt også godt ind i det fleste samlinger, så hvis man er på jagt efter en unik tilføjelse, er der nu mulighed for det. Denne ugens fund står nemlig til salg ved Vores Biler i Silkeborg, hvor man skal hoste op med 1.049.000 kr. (uden afgift).

Så står samlingen og mangler en ny stjerne eller trænger man til lidt V8-lyd, kan denne Jaguar XE SV Project 8 opleves lige her. 

9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Flere Jaguar XE til salg på Bilbasen.

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Zacharias Lund

Zacharias er ved at uddanne sig til journalist på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Han er i forbindelse med sit studie i praktik ved Bilbasen, hvor han får lov at udnytte sin store interesse for biler.

Zacharias har trods sin korte tid som motorjournalist allerede bevæget sig rundt blandt større etablerede medier som Børsen og Bilmagasinet, hvor han også har været redaktør for årbogen “Årets Biler” i 2022 og 2023.

Ved siden af skole og praktik driver Zacharias det lille videomedie 3-Punkts-Vending, hvor han laver videoer med biler i fokus.

Zacharias er stor fan af design og flotte linjer, ligesom en vellydende og gennemført sportsvogn også nemt fanger hans opmærksomhed.

Ved Bilbasen laver Zacharias en masse forskelligt, men arbejder typisk med at skrive artikler og finde interessante artikler at bringe.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS