Kategorier
Video

Video: Billig, brugt plug-in – hvad skal du passe på?

Plug-in hybriden kan være et fint mellemtrin inden køb af en fuldt elektrisk bil, men hvad skal du være opmærksom på, inden du køber sådan en? Det undersøger Berner.

VIDEO: Anders Berner

De fleste danskere har et bilbudget på under 250.000 kr. Det kan derfor være svært at finde en elbil, der både byder på god plads og komfort samt har en tilpas rækkevidde. Så hvordan skal du bære dig ad?

Der er et velfungerende alternativ, hvis man ikke kan finde en elbil inden for budgettet, men gerne vil have nogle elektriske kilometer ind i sin hverdag: Plug-in hybriden. Men der er flere punkter, du skal være opmærksom på.

SE OGSÅ | Video: Hybridbilen kan være den bedste overgang til elbilen

Se med når Berner undersøger, hvad der er godt at holde sig for øje, når man ser på en brugt plug-in hybrid og få tips til, hvordan man får mest ud af den.

Nyest muligt

Plug-in hybriderne har efterhånden været på markedet i en rum tid. Helt tilbage i 2015 kom VW eksempelvis med sin første: Golf GTE med en elektrisk rækkevidde omkring 30-45 km. Rækkevidden på de ældste biler skal tages med et gran salt. Og netop alderen bør man være opmærksom på.

SE OGSÅ | Video: Derfor er elbiler så hurtige

Kombinationen af benzin- og elmotor skaber et ret kompliceret system, hvor mange ting kan gå i stykker. Det er derfor vigtigt, at man sigter efter en så ny plug-in hybrid som muligt.

Vælger man en ældre plug-in hybrid, er der større risiko for dyre regninger til reparationer og vedligehold. Rækker budgettet ikke til en nyere plug-in, kan det være en ide at søge efter modeller med en lang garanti. Eksempelvis Kia og Hyundai.

Fuldt potentiale af plug-in hybrid

Hvis 30-40 kilometer elektrisk rækkevidde eksempelvis er nok til at nå til og fra arbejde, kan modellen være et fornuftigt valg. Man bør dog være klar over, at hvis man ikke får ladet bilen op hver dag, kan den store og tunge elmotor være en hæmsko for god benzinøkonomi.

Skal du derfor have det fulde potentiale ud af din plug-in hybrid, bør du lade den op hver nat, så den er klar til brug dagen efter. Ikke nok med en ringere benzinøkonomi, så kører bilen helt generelt bare dårligere uden strøm på batteriet.

SE OGSÅ | Video: 4 billige brugte elbiler

3 bud på plug-in hybrid til under 250.000 kr.

Renault Megane IV E-Tech Sports Tourer

Rummelighed, god komfort og en tilpas rækkevidde er, hvad Renaults bud på en plug-in hybrid stationcar skal byde på. Rækkevidden ligger på 51 kilometer (WLTP) og lige nu kan man få Renault Megane Sports Tourer til under 250.000 kr. som er under to år gamle.

For eksempel denne R.S Line. Udstyrslisten er lang med blandt andet sportssæder, Apple CarPlay/Android Auto, bakkamera og fartpilot.

Læs vores anmeldelse af Renault Megan IV E-tech Sports Tourer her.

Kia Ceed SW PHEV

Ligesom Renaulten byder Kia Ceed SW også på god plads og kommer med et væld af udstyr. Af rækkevidde får du 51 fuldelektriske kilometer (WLTP) og garantien lyder på 7-8 år.

For eksempel denne Platinum-udgave, der har både adaptiv fartpilot, lane assist og fjernlysassistent. Den er under to år gammel og biler ligesom denne fås til under 250.000 kr.

Læs vores anmeldelse af Kia Ceed SW PHEV her.

Volkswagen Golf GTE

Det er svært at komme udenom Golf GTE i blandt plug-in hybriderne til under 250.000 kr. VW har som nævnt produceret disse plug-in hybrider i snart syv år og den har fortsat en masse at byde på. VW Golf VII blev sågar kåret som Årets Brugtbil tilbage i 2019, hvor også den elektrificerede GTE-variant trak op.

Tager man denne 2021-udgaven får man blandt andet digital instrumentering, adaptiv fartpilot og LED-lys. Den har en elektrisk rækkevidde på omkring 49 kilometer (NEDC) og har med sine 204 hk flest af de tre udvalgte.

Lige nu er der ca. 875 plug-in hybrider til salg på Bilbasen til under 250.000 kr.

Af Zacharias Lund

Zacharias er ved at uddanne sig til journalist på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Han er i forbindelse med sit studie i praktik ved Bilbasen, hvor han får lov at udnytte sin store interesse for biler.

Zacharias har trods sin korte tid som motorjournalist allerede bevæget sig rundt blandt større etablerede medier som Børsen og Bilmagasinet, hvor han også har været redaktør for årbogen “Årets Biler” i 2022 og 2023.

Ved siden af skole og praktik driver Zacharias det lille videomedie 3-Punkts-Vending, hvor han laver videoer med biler i fokus.

Zacharias er stor fan af design og flotte linjer, ligesom en vellydende og gennemført sportsvogn også nemt fanger hans opmærksomhed.

Ved Bilbasen laver Zacharias en masse forskelligt, men arbejder typisk med at skrive artikler og finde interessante artikler at bringe.