Kategorier
Elektrisk Video

Video: BMW i4 – en imponerende bil!

Den nye BMW i4 er en BMW mere, end den er en elbil – og det gør Berner glad! Hør hvorfor, når han prøver kræfter med BMW i4 i denne video.

Video: Anders Berner

Man får tudet ørerne fulde af, at det er anderledes at køre elbil. Der er nogle ting, man skal vænne sig til – men det er ikke tilfældet med BMW i4! I hvert fald ikke, hvis man skal tro Anders Berner, der er pjattet med den elektriske Bimmer.

Den er nemlig først og fremmest en BMW, som tilfældigvis er udstyret med en elmotor i stedet for en forbrændingsmotor. Spørger man Berner, handler dét om en speciel feeling. En følelse skabt af en duft, en tekstur og en siddestilling…

Hvis du vil forsøge at forstå, hvad han fabler om, kan du se hans dom over den nye BMW i4 i videoen herunder.

BMW i4 eDrive40

Motor: Elmotor (bag)
Ydelse: 340 hk / 430 Nm
0-100 km/t: 5,7 sekunder
Tophastighed: 190 km/t
Batteristørrelse: 83,9 kWh
Maks. ladekapacitet: 200 kW
Elektrisk rækkevidde: 590 kilometer
Mål (L/B/H): 
478/185/144 cm
Køreklar vægt: 2.125 kilo
Bagagerumsvolumen: 
470 liter
Startpris: 
479.900 kr.

Er det i4, der vender BMW-bøtten?

Den voluminøse elbil BMW iX får rosende ord med på vejen. Også af Bilbasens egen Berner, der har en videotest af BMW iX her, samt Bek, der testede indgangsvarianten BMW iX 40 i starten af marts. Det er en elektrisk BMW med stort potentiale, der dog har ét element imod sig. Prisen.

BMW iX starter i 699.900 kr. hvilket er tanden for tungt til Hr. og Fru Danmarks husholdningsbudget. Derfor er det med større sandsynlighed BMW i4, der skal vende bøtten hos BMW, når det kommer til salget af elektriske biler. Med en startpris på 479.900 kr. er den tættere på Tesla Model 3, som med et bragende salg i Danmark såvel Europa må siges at have fundet det rette prispunkt.

LÆS OGSÅ | 2022 oversigt: Se alle elbiler i Danmark samt rækkevidde og pris

Ser man på BMWs egen elektriske strategi, er i4 da også nødt til at lykkes. Det er nemlig planen, at BMW skal have leveret omkring 2 millioner elbiler inden 2025, ligesom det forventes, at hver anden BMW der sælges i 2030 er en fuldelektrisk model. Det er høje forhåbninger.

Hvis alt går efter planen, er det dog ikke BMW i4 alene, der skal indfri disse løfter og forventninger. I løbet af 2023 er det planen, at BMW udvider med en elektrisk crossover i form af BMW iX1 og en BMW iX2 i 2024. For nyligt kunne vi også berette om en fuldelektrisk BMW 7-Serie, som dog næppe kommer til at løbe med det helt store salg i Danmark som eksklusiv ministerslæde.

Af Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.