Kategorier
Video

VIDEO: Mest plug-in hybrid for pengene — Leon eller Megane?

Valget mellem Spanien og Frankrig handler ikke kun om feriedestination for familien Danmark. Seat Leon e-Hybrid og Renault Megane e-tech kæmper nemlig også om danskernes gunst som prisbillige, strømførte stationcars.

Video: Anders Berner  | Dato: 29. april 2021

Lige udover en leverpostejsmad med rødbeder, er der intet, der tiltaler Hr. og Fru Danmark som en prisbillig stationcar. Med de nye afgiftsrabatter til plug-in hybridbiler, er de blevet endnu billigere, og markedet for de strømførte stationcars er nu rent slaraffenland for de danske købere.

I dette slaraffenland står Renault Megane e-tech og Seat Leon ST e-Hybrid som nogle af de billigste. Spørgsmålet er så bare, hvilken af de to, der gør sig bedst som strømført familiebefordrer samt hvilken af de to, der håndterer dagligdagsblandingen af strøm og benzin bedst.

Skal du til Spanien eller Frankrig? Det forsøger Berner at svare på, når han sætter Renault Megane e-tech og Seat Leon ST e-Hybrid mod hinanden i denne video.

Specifikationer

Seat Leon Sportstourer

e-Hybrid

Motor: R4, plug-in hybrid, 1.395 ccm

Ydelse: 204 hk

0-100 km/t: 7,4 sek.

Tophastighed: 220 km/t

Forbrug: 83,3 km/l

Rækkevidde på el: 63 km

Startpris: 299.990 kr.

Specifikationer

Renault Megane E-Tech

R.S. Line

Motor: R4, 1.598 cm, benzin + el

Ydelse: 160 hk

0-100 km/t: 9,8 sek.

Tophastighed: 180 km/t

Forbrug: 76,9 km/l

Rækkevidde på el: 50 km

Startpris: 259.900 kr.

En kamp på pris og udstyr

Som du kan høre på Berner, er de to hybridsystemer i Leon og Megane ret ens, selvom de teknisk er ret forskellige. Og hvor Leon kryber sig foran i brugen af dette, giver Megane ikke uden kamp. Ikke alene starter den godt 40.000 kr. billigere — den kommer også med lidt mere i standardudstyr.

SE OGSÅ | Derfor skal du vælge den ‘lille’ Bentley Flying Spur

Renault kaster nemlig ting som Apple CarPlay, full-LED lygter, parkeringssensorer for og bag samt et to-zonet klimaanlæg med i handlen som standardudstyr, når du sætter en krusedulle ved Megane e-tech. Det er alle moderne glæder, som du skal betale ekstra for i Seat Leon e-Hybrid.

Det er et lille es i ærmet fra den franske front, men om det er nok til, at den bliver mere interessant, er op til dig. Hvis du vil læse mere om bilerne, Berner har fat i, kan du læse vores skrevne anmeldelse af Renault Megane e-tech og Seat Leon e-Hybrid. Vi har også haft fingrene i den lidt kvikkere og marginalt dyrere Cupra Leon ST eHybrid, som du kan læse anmeldelsen af her.

Af Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.