DrømmebilerSponsoreretTest og anmeldelserVideo

Benhård bandit: Vi kører vanvids-bil fra Østrig

Af i Drømmebiler, Sponsoreret, Test og anmeldelser, Video
I fjerde afsnit i serien om Danmarks sjoveste biler har vi fundet en latterligt let bil med hysterisk mange hestekræfter. Det er uden tvivl noget af det vildeste, du kan køre på offentlig vej!

Af: Anders Berner  / Video-sponsor: Mercedes-Benz Certified / d. 21. december 2018

KTM X-Bow. Rundt regnet 400 hestekræfter i en kulfiber-gokart med en imponerende lav vægt på ca. 700 kilo. Kort sagt er det altså hverken luksus, bagagevolumen eller isofix-beslag, der gør denne bil unik.

KTM er kendt for deres voldsomt fede cross-motorcykler, men i forrige årti fik KTM den fikse idé, at de ville bygge en Lotus-agtig ekstrembil med en motor fra en Audi S3.

LÆS OGSÅ: Verdenspremiere: Her er den nye generation Porsche 911 (2019)

Men gør det den så automatisk til en af de fedeste brugtbiler på vore breddegrader? Det undersøger Bilbasens redaktion i denne serie, hvor vi over syv afsnit oplever nogle af de vildeste og mest gakkede biler, vi kan finde.

Bilkort på Bilbasen: Sådan dyster vi om retten til rattet

Som de biltosser vi er, vil vi alle tre helst sidde bag rattet, men det kan naturligvis ikke lade sig gøre, så vi har besluttet os for at spille bilkort. Ikke i klassisk forstand men ved at finde biler på Bilbasens app og så udvælge et parameter, vi dyster på.

I første afsnit var det topfarten i en Ferrati GTC4 Lusso, der afgjorde slaget. I anden omgang trak Esben en skæv trumf ud af ærmet; antallet af hjul på bilen. Det afsnit kan du se her. Tredje gang var det så mig, der trak det længste strå med antallet af hestekræfter i en Porsche 911 GT3 RS. Den video kan du se her.

Denne gang endte vi i en KTM X-Bow. En brugt udgave, som den vi fandt hos Breinholt & Ree Leasing, koster fra cirka en halv million kroner. Uden afgifter vel at mærke. Den kan du se her.

Video-sponsor: Mercedes-Benz Certified

Denne serie af videoer – hvor vi tester nogle af de mest ikoniske, gakkede og vilde biler – er sponsoreret af Mercedes-Benz Certified.

Det er et program for alle Mercedes-modeller op til 6 år og med maks. 150.000 km. Hver bil, som certificeres, er testet og kontrolleret i alle detaljer fra sikkerhed til komfort og præstationer.

Med Mercedes-Benz Certified får du:

– 2 års garanti som på en ny bil
– Garanteret kilometerstand
– 30 dages ombytningsret
– Fri lånebil ved garantirelaterede værkstedsbesøg
– 12 måneders vejhjælp

Her kan du læse mere om Mercedes Benz-Certified

Om forfatteren

Anders Berner

Som redaktionens videojournalist og TV-vært er Anders den primære testkører af de nyeste og mest interessante bilmodeller, hvilket blandt andet kan opleves på Bilbasens youtube-kanal.