Volvo og BMW lover selvkørende biler om få år

Volvo og BMW lover selvkørende biler om få år
26/07/2016 admin-bilbasen

google 1

– Køreklar i 2021

– BMW i samarbejde med Intel

– 300 selvkørende Volvo’er beta-testes

Selvkørende biler er et varmt emne i auto-branchen. Adskillige projekter er eftersigende undervejs, hvor teknologigiganterne Google og Apple pt. virker som de varmeste bud på den første serieproducerede selvkørende bil. Men nu melder den etablerede bilbranche sig også på banen. Anført af Volvo og BMW, der begge har sat et årstal på hver deres fremtidige fuldautomatiske bil.

BILBASEN Se alle Volvo til salg i dag

Begge bilproducenter har netop meldt ud, at målsætningen for en køreklar fuldautomatisk bil er 2021. Endnu ved vi meget lidt om, teknologi, design, pris og implementering, men BMW og Volvos ambitiøse udmeldinger lover vel for en relativ nær fremtid, hvor biler kører uden menneskelig assistance.

Skærmbillede 2016-07-26 kl. 15.26.47

Rent teknologisk er BMW langt fremme, og det tyske bilmærke har igennem 10 år arbejdet på selve teknologien bag deres selvkørende bil. Sammen med mikrochipproducenten Intel udvikler de på en teknologisk platform, der ifølge BMW bliver åben, så andre udviklere og bilmærker også kan gøre brug af den.

BILBASEN Se alle BMW til salg i dag

Volvo og deres fuldautomatiske projekt står netop nu overfor en større testperiode. Her skal 300 biler med hvad der minder om et semi-fuldautomatisk system testes i Sverige, Storbritanien og Kina under projektnavnet Drive Me. Volvo har endnu ikke fundet en teknologipartner til at færdiggøre systemet bag deres fremtidige selvkørende bil.

Skærmbillede 2016-07-26 kl. 15.25.20

Indtil videre har prototyper indikeret, at de første fuldautomatiske biler er el-drevne og i minibilsklassen. Om Volvo og BMW også bevæger sig i den retning vides endnu ikke, men forhåbentlig kan begge producenter være med til at skubbe udviklingen i en bredere retning.

En ting er udvikling og produktion, men før selvkørende biler kan blive en realitet, kræves der adskillige nationale lovændringer og sikkerhedsforanstaltninger. Sidstnævnte er nu endnu mere relevant, efter en Tesla-ejer for nyligt mistede livet under brug af mærkets udvidede autopilotsystem. En sag, der sandsynligvis får konsekvenser for implementeringen af selvkørende biler.

Det ser det ud til, at fremtiden tegner ganske lys for billister, der er trætte af at skifte gear, dreje på rattet og træde på speederen. På Bilbasen glæder vi os til at følge med i udviklingen.

FACEBOOK Bliv ven med Bilbasen

INSTAGRAM Følg os på Instagram