bilbase

Første test: Derfor er den forvoksede Tiguan så interessant

Tiguan Allspace er navnet på den nye model, der – som efternavnet antyder – vitterligt kan rumme det hele, når familien skal på tur. Esben Skrumsager har kørt den friske familiebil i Frankrig.

Af Esben Skrumsager

Med mere end tre børn i familien er livet forbi for enhver familiefar med hang til interessante biler. Indtil afkommet er flyttet hjemmefra, må transporten foregå i en kastrerende minibus med et gråt interiør og en symaskine som motor. Hvil i fred, farmand…

…med mindre du har fået øjnene op for nogle af de interessante biler, der faktisk gør det muligt at få hele familien med på tur, uden at du behøver at efterlade din værdighed derhjemme.

Skoda Kodiaq har allerede fået masser af opmærksomhed, og Peugeot har med 5008 også skabt en yderst interessant familiecontainer, der hverken ser ud eller kører som en container. Men nu melder Volkswagen sig altså ind i kampen med en forvokset udgave af den populære Tiguan, som har fået navnet Tiguan Allspace.

Derfor skal du købe din Tiguan Allspace i Danmark

For en gangs skyld er der noget særligt ved de danske modeller, og det er, at de selv i den billigste variant altid har syv sæder. Tiguan Allspace produceres godt nok også med fem sæder, men her har den danske importør besluttet, at hvis man kun vil have fem sæder, så må man snuppe den almindelige Tiguan, og dermed vil enhver Allspace på de danske landeveje altså være med syv sæder.

Merprisen i forhold til den almindelige Tiguan er ca. 50.000, men så får du altså også 21,5 cm og to sæder ekstra med i pakken. Skal du kun lejlighedsvist bruge de bagerste sæder, kan de med et enkelt tryk foldes helt ned i gulvet, så bagagerummet vokser fra 230 til 700 liter.

Hvordan er køreegenskaberne i Tiguan Allspace?

Selvom motorprogrammet går op til 240 hk, og du derfor sagtens kan få fingrene i et eksemplar, der kan få børnene til at skrige på bagsædet, når du lægger speederen vandret, så må du ikke forvente, at køreegenskaberne så generelt er i den dynamiske ende af skalaen.

VW Tiguan Allspace er fremragende til at køre ligeud. I sving er det dog tydeligt at mærke, at tyngdepunktet ikke ligefrem er som en gokart. Foto: Esben Skrumsager

Det er en stor, høj og tung bil, så det er naturligvis præmissen, når køreegenskaberne skal bedømmes, og med det in mente må jeg sige, at det trods et højt tyngdepunkt er en meget velkørende bil – på samme måde som den almindelige Tiguan, som den teknisk er fuldstændig identisk med.

Med muligheden for at vælge mellem forskellige køreprogrammer kan undervogn, styretøj og gearing justeres relativt meget. På de snoede bjergveje er alt andet end den sportslige indstilling til at blive køresyg af, og selv på motorvejen foretrækker jeg den mest faste indstilling, fordi den som den eneste giver en snert af respons fra styretøjet. Men jeg kan sagtens forestille mig, at nogle af de blødere muligheder kunne være interessante på en grusvej eller et slidt stykke asfalt af den heftige slags, som man trods alt finder i enhver dansk by på alle andre tidspunkter end op til et kommunalvalg.

Hvad er det bedste ved VW Tiguan Allspace?

Bilen er rummelig og praktisk. Bortset fra den – som forventet – begrænsede plads på tredje sæderække kan jeg ikke sætte en finger på noget negativt i forhold til bilens egenskaber som familiebil. Muligheden for at forskyde og indstille den midterste sæderække øger anvendeligheden markant, og prissætningen fra 389.995 kr. (til sammenligning koster Skoda Kodiaq fra 406.200 kr.) betyder, at den er inden for rækkevidde hos mange danske familier.

Hvad er det værste ved VW Tiguan Allspace?

Der er syv sæder i bilen, og det er fedt, men det betyder ikke, at træerne vokser ind i himlen. For du kommer til at skylde en omgang, hvis du inviterer seks af dine venner på tur og selvsikkert lader dem vide, at du har en bil med masser af plads til jer alle. Det har du ikke.

Bagerste sæderække er kun beregnet til små børn. De må dog heller ikke være så små, at de skal bruge et stort monstrum af en barnestol til at sidde i, for så er det ikke kun højden, der er en hindring.

Alternativer: Familiebiler med syv sæder

BMW 2-serie Gran Tourer ligger designmæssigt langt fra alle andre BMW-modeller, og det har måske været en del af forklaringen bag det relativt begrænsede salg, men den store tysker er både særdeles velkørende og rummelig som bare pokker.

Her kan du se alle BMW 2-serie Gran Tourer med syv sæder til salg på Bilbasen.

Den nye Peugeot 5008 er efter min mening en overset perle i en verden af kedelige familiebiler. Den er både ind- og udvendigt interessant designet, og så er den overraskende billig. Selvom Tiguan Allspace lanceres med en skarp pris under 400.000 kroner, så begynder priserne på den nye Peugeot 5008 helt nede ved 279.990 kroner. Her kan de færreste konkurrenter følge med. Til gengæld kræves der ikke den store friværdi, før hele familien kan stoppes ind i en spritny bil.

Her kan du se alle nye Peugeot 5008 med syv sæder til salg på Bilbasen.

Renault Grand Scenic med syv sæder er et bud, hvis bilen bare skal være praktisk og relativt økonomisk, men så er der heller ikke meget andet at sige om den. Selv i den seneste udgave er der ikke meget respekt at hente på parkeringspladsen foran vuggestuen, børnehaven, skolen, eller gymnasiet – eller hvor du nu skal læsse alle ungerne af.

Her kan du se alle Renault Grand Scenic med syv sæder til salg på Bilbasen.

5 Kommentarer til Første test: Derfor er den forvoksede Tiguan så interessant

 1. Nikolai 22/10/2017 at 08:29 #

  Hej,

  Kan en Tiguan Allspace gøre det ud for en Touran? Tænker på om der er lige så meget plads på 2. sæderække, er der 3 isofix, kan de justeres i ryglænet, og kan sæderne rykkes frem og tilbage??

  Kan se at 2. sæderække er delt i 3, modsat en Skoda Kodiaq – derfor håber jeg lidt på dette 😊

 2. Esben Skrumsager 23/10/2017 at 14:06 #

  Hej Nikolai,
  Jeg nåede kun at tilbringe et par timer bag rattet på Tiguan Allspace, og det er længe siden, jeg har kørt Touran, så jeg vil undlade at sammenligne dem direkte, før jeg har haft lejlighed til at teste Allspace mere grundigt. Jeg kan dog sige, at der er meget plads på anden sæderække i Allspace, og umiddelbart vil mit bud være, at den er et glimrende alternativ til Touran. Samme konklusion ser de ud til at nå frem til i denne tyske test:

  https://www.berlin.de/special/auto-und-motor/fahrberichte/vw/4980876-55124-vw-tiguan-allspace-alternative-touran.html

  Sæderne kan rykkes frem og tilbage, og de kan justeres i ryglænet. Jeg tror, der kun er to isofix, men den er jeg lige nødt til at vende tilbage på.

  Mvh. Esben Skrumsager // Bilbasen

 3. Erik 23/10/2017 at 21:21 #

  Kommentar til “alternative biler med 7 sæder”. Jeg stod mellem valget af BMW 2- serien og en Citroen Grand Picasso 2.0, intensive. Af presticemæssige årsager ville jeg nok have valgt BMW, men den noget bedre plads til passagerer på 3. række gjorde udslaget tilligemed de mange ekstra “pakker” der kunne tilkøbes til Citroenen.
  Hvorfor er i øvrigt ikke nævnt Citroen Grand Picasso som et alternativ ?

  • Esben Skrumsager 27/10/2017 at 08:52 #

   Hej Erik,
   Citroën kunne sagtens være relevant at nævne, ligesom Toyota, Audi, Ford og mange andre producenter har lavet fine 7-personers modeller. Jeg udvalgte dog blot nogle af dem, jeg synes er mest interessante (ud fra nogle selvvalgte kriterier) som inspiration. Men tak for dit input 🙂

   Mvh. Esben

Trackbacks/Pingbacks

 1. Video: Den nye Ford Fiesta får Berner til at danse - Bilbasen blog - 20/10/2017

  […] LÆS OGSÅ: Første test: Derfor er den forvoksede Tiguan så interessant […]

Leave a Reply