Tesla

Populære Tesla modeller

Om Tesla

Amerikanske Tesla tog udfordringen op og viste, at en elbil kan være både smart, smuk og super hurtig, mens alle de etablerede bilmærker så tøvende til. Tesla specialiserer sig i high-end elbiler, der er sportslige i designet, accelererer som en drøm, og har en rækkevidde andre bilproducenter først for nyligt er begyndt at indhente.

Tesla blev etableret i 2003 med Elon Musk som medstifter, med det formål at udvikle og sælge elbiler og produkter relateret til ren energi. Produkterne tæller i dag foruden elbilerne flere typer solpaneler og batteriteknologi.

Udviklingen af elbiler skulle vise verden, og ikke mindst de etablerede bilproducenter, at el kan blive fremtidens drivmiddel uden, bilerne behøver blive kedelige af den grund. Med udgangspunkt i karosseriet fra en Lotus Elise, lykkedess det Tesla at bygge en ægte elektrisk sportsvogn, en roadster, som fik alle til at spærre øjnene op, og mange til at gribe efter pengepungen.

Roadsteren blev fulgt op af andre modeller mellem 2012 og 2020, men de første modeller, som gik i produktion, var langt fra fejlfrie, hvilket førte til søgsmål og dårlig omtale i pressen samt dyre reparationer på Teslas regning.

Med tiden lader det til disse begynderfejl er rettet og Tesla er i dag et etableret bilmærke.

De vigtige modeller fra Tesla

Model 3

Tesla Model 3 blev introduceret i 2017, og er en firedørs sedan, en mellemklassebil, med en rækkevidde på op til 580 km. Model 3 er den bedst sælgende elbil nogensinde på verdensplan.

Model S

Luksusbilen Model S var den anden elbil, næst efter Roadsteren, der blev sat i produktion hos Tesla. Den nyeste udgave har en rækkevidde på op til 628 km og en tophastighed på 322 km/t.

Model X

Denne firehjulstrukne SUV blev introduceret i 2015 med to mulige batteristørrelser. Performance-modellen accelererer fra 0 til 100 på kun 4 sekunder og det gør Model X hurtigere end mange benzindrevne sportsvogne. X har desuden de såkaldte “falcon doors” – døre, der åbner opad som vinger, og gør det muligt at træde direkte ind i bilen.

Model Y

I mellemklassen finder vi også denne crossover SUV, som blev lanceret i 2020. Den benytter mange af de samme komponenter som Model 3, men får mulighed for en tredje sæderække og dermed plads til syv personer.

Roadster

Den model, som startede det hele for Tesla, vender tilbage i en ny og forbedret udgave, som forventes at få en tophastighed på omkring 400 km/t og en rækkevidde på over 1000 km.

Ikoniske modeller fra Tesla

Tesla Roadster (2008)

Den første Roadster fra Tesla sparkede døren ind for den nye bilproducent og åbnede samtidig markedet helt op for elbiler. Efter Tesla Roadster var der ikke så mange som grinede af elbilen, og af den grund er Roadsteren et ikon.

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS