februar 10, 2016

Land Rover Defender: Alle dronningens biler

Hos Land Rover-fans verden over blev der fældet en tåre eller to, da det traditionsrige britiske bilfirma fra Solihull tidligere i år slukkede for produktionsapparatet for Land Rover Defender. Præcis kl. 09.22 den 29. januar 2016 kørte den sidste Land Rover Defender ned ad samlebåndet og ud i verden.

Det var afslutningen på en epoke, der har varet 67 år. Og ikke mindst afslutningen på et nært kærlighedsforhold mellem den britiske trone og den terrængående firhjulstrækker.

Én ting er nemlig at være kongelig hofleverandør. Det kan en lang række virksomheder bryste sig af. En anden ting er at være den foretrukne favorit hos det britiske kongehus – en ære, som kun tilfalder meget, meget få.

Queen Land Rover Chauffeur

Land Rover Defender har haft masser af fans gennem tiden, men en af de største og mest vedholdende er Queen Elizabeth II. Den britiske regent har haft Land Rovers Defenders i dusinvis, og hun har altid været glad for at sidde både bag rattet og som passager i bilen, når regenten har været på ture i områder, der har krævet terrængående køretøjer.


Queen Elizabeth II nyder en køretur i sin Land Rover Defender i Sandringham Estate i Norfolk, England under en jagt.

 

Hvor mange Land Rover Defenders, Queen Elizabeth II har ejet og kørt, melder historien ikke noget om. Vi tør dog godt spå, at majestæten ikke har kørt dem helt i bund.

1059118_Defender_Adenture_0011115028_102

Det er Land Rover under forskellige ejere, der har stået for produktionen fra 1948 og indtil nu. Land Rover Defender vender efter sigende tilbage på et senere tidspunkt i en ny og mere opdateret udgave – men det er endnu for tidligt at spå om dens specifikationer. En ting er dog sikkert: Arven efter den netop afgåede Land Rover Defender er enorm.

Se alle billederne med Queen Elizabeth her: http://mashable.com/2016/01/30/queen-elizabeth-land-rover-defender/#_2p1go54dSqt

 1059126_Defender_Adenture_002302267_51028-1--08-lr

 

Find selv en Land Rover Defender her

 

Se alle Land Rover (og Range Rover) på BilBasen :

Gule plader uden moms

Gule plader med moms

Hvide plader

 

Relaterede artikler:

Mercedes-Benz G63 AMG 6×6

Var det noget med din egen tank med larvefødder?

 

1108872_22_11_2015_DC_Borders_D2_035

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS