april 18, 2023

Lexus LM er luksus-MPV til fire med 48″ biograf

Lexus’ nye MPV er en hybrid med 250 hk og firehjulstræk, og den kommer til Danmark med fire eller syv sæder. Med fire sæder er der fuld luksus og storskærm til bagsædet.

TEKST Morten Bek FOTO PR

Hvis kalenderen havde vist 1. april, ville vi have skudt historien ned som en aprilsnar: Lexus laver en stor MPV, som kommer til Europa. Men kalenderen viste altså 11. april, da nyheden dukkede op. Så den er god nok. Lexus laver en MPV til Europa – LM (Luxury Mover).

LÆS OGSÅ | Den er god nok: Lexus laver en stor MPV til europæerne

Den 11. april kunne vi ikke dele meget mere end detaljer om den eksisterende LM, som i nogle år har været solgt i Asien. Nu er der verdenspremiere på den nye generation LM, som er den model, der i slutningen af 2023 kommer til Danmark.

Lexus vil med den 513 cm lange LM, som fås med fire eller syv sæder, konkurrere med Volkswagen Multivan og Mercedes V-Klasse.

Hybridsystem med 250 hk og firehjulstræk

Det giver sig selv, at Lexus LM er en hybridbil. Det er Lexus’ (og moderselskabet Toyotas) standardmåde at lave biler på, og LM har en 2,5-liters benzinmotor og elektrificering. Ydelsen er 250 hk og 239 Nm, så i LM er drivlinjen 28 hk stærkere, end den er i blandt andet Toyota RAV4 Hybrid med firehjulstræk.

Firehjulstræk har Lexus LM også, og bagtil er det elmotoren, der skaber træk på hjulene. Det gør, at fordelingen mellem træk på hjulene kan varieres – automatisk – mellem 100 procent på forhjulene til 20 procent på forhjulene og 80 procent på baghjulene.

LÆS OGSÅ | Kan Lexus RZ 450e levere, hvor Toyota BZ4X ikke gør det?

For en gang skyld nævnes brændstoføkonomi ikke med et eneste ord i en pressetekst fra Lexus. Der er grænser for, hvor langt man kan få en MPV med form som et krydstogtsskib til at køre på literen, men Lexus vil helt sikkert få en udmærket økonomi ud af hybridsystemet.

Biograf for to i udgaven med fire sæder

Det helt store pièce de résistance i Lexus LM er bagsæderne. Det er her, LM viser sit sande jeg som luksus-MPV. Den store MPV fås med syv individuelle sæder, hvor man vil føle sig hensat til business class med god sidestøtte og aflastende opbygning, men med konfigureringen med fire sæder går der første klasse i den.

To store multifunktionssæder og plads til at strække benene er bare starten. En skillevæg giver privatliv mellem chaufføren og de to bagsæder. Væggen er af glas og kan tones, så chaufføren ikke kan se ind – og både sideruder og bagrude kan, med et tryk på en knap, tones, så ingen kan se ind.

LÆS OGSÅ | Første tur: Ny Lexus RX rykker op i klassen som plug-in hybrid

Foran de to sæder sidder en 48″ storskærm i HD-opløsning. Skærmen har tre forskellige indstillinger: Fuldskærm til de store film i bredformat, en biografindstilling og en indstilling hvor skærmen deles ligeligt mellem højre og venstre, så der kan vises forskelligt indhold på de to sider. Skærmen kan enten bruges til afslapning og film – eller som skærm til forretningsmøder.

Lexus-ingeniørerne er gået efter det lave støjniveau, som man finder i den store sedan LS. Lexus sammenligner det med at gå gennem en stille skov. Hvis man bliver træt af skoven, har LM et surround-anlæg fra Mark Levinson med 23 højttalere.


Brugte biler fra Lexus til salg på Bilbasen

Se flere brugte biler fra Lexus til salg på Bilbasen

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS