januar 17, 2024

Ny søgeoplevelse på Bilbasen!

Alting har en ende – selv en søgeoplevelse. Derfor har vi lavet en spritny søgeoplevelse på Bilbasen, som vi gerne vil fortælle mere om.

AF: Bilbasen Blog COVER: Colourbox

Vores gamle søgeoplevelse kan ses som en dieselmotor. En sejtrækker, der har trukket læsset længe, men som efterhånden er løbet over ende af nyere teknologier.

Med den gamle søgeoplevelse kunne vi ganske enkelt ikke opdatere features til vores søgefiltre hurtigt nok til, at det passede på de nye bilers hurtige udvikling.

Derfor er dieselmotoren nu skiftet ud, og vi har kunnet tilføje en håndfuld nye filtre, som brugerne har efterspurgt:

  • Acceleration
  • Bagagerumsstørrelse
  • Type af ladestik
  • Ladehastigheder
  • Moment
  • Slagvolumen
  • Antal cylindre
Her er hvad der møder brugerne først: En forside med et valg for privat og erhverv

Derudover skal brugere ikke længere browse rundt mellem irrelevante annoncer som engrosbiler til CVR-numre, priser uden afgift eller dyre leasingaftaler – med mindre de selvfølgelig vil. Det er en ændring, som I, vores skarpsindige brugere, har efterspurgt længe.

Fremover skal også erhvervskunder angive, hvis de ønsker at se annoncer, der specifikt er rettet mod erhverv samt vælge hvilke pristyper, de ønsker at se.

En søgeoplevelse for alle

Den gamle søgeoplevelse var særligt god for dem, der allerede vidste en masse om biler, mens nybegyndere og aspirerende bilkendere typisk havde det lidt sværere. Nu er det lettere for alle!

I jagten på at gøre søgeoplevelsen lettere og mere intuitiv har vi fjernet en del af ‘ekspertsproget’, som kun bilnørder taler. Nu er termerne mere gængse og lettere at forstå.

Nye placeringer af filtre kan for ekspertbrugere kræve lidt øvelse i starten

Søgeoplevelsen er bygget op på en måde, så uprøvede bilkøbere kan navigere efter deres faktiske bilbehov i stedet for bare bilmodeller. Vi har stadig mange biler, filtre og formularer; nu er det bare lettere at træffe veloplyste til- og fravalg uden dyb bilviden.

Citat fra bruger på smartphone via Safari-browser:

“Den nye version er mere brugervenlig og giver et bedre overblik. Jeg er stor fan…” – Anna Wennick.

Designet er også strammet op, så det virker til både smartphone, tablet og computer, mens det også overholder reglerne for lettilgængelige websites. Det betyder i al sin enkelthed, at designet er mere luftigt og fungerer lige godt, uanset om man bruger tommelfinger eller mus.

Nu er det let at vælge bil efter sine behov

Den nye søgeoplevelse introduceres først til browser-visning på computeren samt på Apple iOS-enheder. Android-brugere må vente lidt endnu, men vi arbejder på sagen!

Og apropos at arbejde på sagen, så er der flere gode ting i vente på den nye søgeoplevelse. Med stigningen af leasingbiler på de danske veje, vil de specifikke søgefiltre til netop leasing blive løbende udbygget og forbedret. Der vil også komme flere muligheder for til- og fravalg af specifikt ekstraudstyr, så hold øje med Bilbasen.dk.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Bilbasen Blog

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS