august 23, 2022

Berømt Porsche fra ikonisk tegnefilm solgt for svimlende beløb

En virkelig udgave af Sally Carrera fra tegnefilmen Cars er blevet solgt på auktion for næsten 27 millioner danske kroner. Alle pengene doneres til velgørenhed.

Tekst: Bilbasen Blog / Foto: RM Sotheby’s, Porsche AG

Den er elsket i tegnefilmen, og det samme var den, da den for nyligt blev solgt for et astronomisk beløb på en amerikansk auktion. Har man set Walt Disney-tegnefilmene Cars, vil man huske Sally Carrera, som bliver kæreste med hovedrolle-racerbilen, Lightning McQueen. En charmerende karakter, baseret på en tegnet version af samtidens Porsche 911.

Porsche 911 Sally Special er en hyldest til tegnefilmsfiguren Sally Carrera fra den populære tegnefilm Cars. Den særlige Porsche byder på en masse referencer til filmbilen – blandt andet den karakteristiske blå farve.

LÆS OGSÅ | Legendarisk Porsche, ingen vil købe: Narkobaronens racerbil

Nu har Porsche – altså den rigtige fabrik i Tyskland – i samarbejde med Pixar Animation Studios så bygget en virkelig udgave af Sally i fuld størrelse. Og med et væld af detaljer og lakeret i en helt særlig blå farve, blev den unikke Porsche 911 Sally Special solgt for opsigtsvækkende 3,6 millioner amerikanske dollars på en netop afviklet velgørenhedsauktion i Monterey, Californien.

Verdens eneste eksemplar

Med 141.000 amerikanske dollars for en almindelig Porsche 911 GTS, er det naturligvis noget af en overpris at betale. Men der er heller ikke tale om nogen almindelig Porsche. Den kostbare Sally Special bliver nemlig kun bygget i ét eneste eksemplar og er eksempelvis lakeret i en helt speciel ’Sally Blue Metallic’, som er skabt til formålet. Frontspoiler, motorrumscover og andre detaljer, som normalt er sorte, er også lakeret blå som på tegnefilmsversionen.

LÆS OGSÅ | Verdens dyreste junior-Ferrari?

På bagenden gemmer sig desuden en ’tatovering’, som først kommer til syne, når hækspoileren vipper op…

En anden unik detalje er fælgene, som er inspireret af 996-udgaven af 911-modellen, som den originale Sally i tegnefilmen er baseret på. Her har Porsches designere nyfortolket det 20 år gamle look, som både i størrelse og stil nu matcher den nuværende 911-generations moderne former.

LÆS OGSÅ | Første test af Porsche 911 GTS: Alsidig og kompetent

Det handler imidlertid om at passe på kantstenene, for der er nemlig kun fremstillet ét sæt af disse Sally-fælge. Sally Special bliver dog leveret med ekstra et sæt hjul monteret med trackday-dæk, hvis den heldige (og yderst velhavende) ejer skulle få lyst til at date Sally Carrera på en racerbane.

Den nye ejer af Porsche 911 Sally Special får også et komplet sæt ekstra hjul med i købet. Dette sæt er monteret med særlige trackday-dæk, hvis Sally skal med en tur på racerbanen.

Spækket med referencer til tegnefilmen

Interiøret byder også på særligheder med en kabine stylet af Porsches afdeling for specielle ønsker, Sonderwunsch. De lyse sportssæder i læder er kombineret med stof i det klassiske Pepita-tern, som Porsche-nørder vil genkende fra tressernes modeller. Grafikken på gearstangen, klokken-12-markeringen på rattet og andre detaljer er Sally-blå. Der er Cars-logoer indpræget i læderet samt tegninger af den originale Sally på instrumentbordet.

LÆS OGSÅ | Træt af elbiler? Syntetisk benzin fra Porsche er din redning

Desuden prydes Sport Response-knappen på rattet – som giver ekstra power ved overhalinger – nu med Lightning McQueens yndlingsudtryk, ’Kachow’.

Sport Response-knappen på rattet giver den sekscylindrede boxermotor et ekstra boost. I den særlige Sally Special har knappen imidlertid fået navn efter Cars-figuren Lightning McQueens yndlingsudtryk, ‘Kachow’.

Næsten 27 millioner til velgørenhed

Den unikke Porsche 911 Sally Special nåede som sagt hammerslag på 3,6 millioner amerikanske dollars – svarende til 26,8 millioner danske kroner – på RM Sotheby’s-auktionen i forbindelse med den fashionable Monterey Car Week.

LÆS OGSÅ | Ugens slagtilbud? Køb Mike Tysons gamle Ferrari

Og i stil med den originale Sally Carreras milde og hjælpsomme væsen, bliver alle pengene doneret til velgørende organisationer. Blandt andet programmet USA for UNHCR, som yder hjælp til børn, som er påvirket af krigen i Ukraine.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Bilbasen Blog

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS