Kategorier
Nyheder

Solidt salg af brugte elbiler fortsætter

De elektriske biler fortsætter med at sælge på Bilbasen. Læs med og bliv klogere på hvorfor.

Af: Zacharias Lund

Der har været gang i det danske brugtbilmarked i år med store prisnedsættelser, særligt på elbilerne, og generelt flere og flere brugte biler til salg. Men nu ser det alligevel ud til, at stabiliteten har indfundet sig og at udbuddet af brugte biler til salg har fundet sig et lejde.

LÆS OGSÅ | Brugte elbiler i Danmark er billigere end nogensinde før

Det til trods for, at udbuddet af de brugte elbiler er faldet. Rekordmange brugte elbiler var til salg for seks uger siden med hele 7.800 elbiler på Bilbasen. I denne uge er der omkring 7.100 biler.

Med andre ord er antallet af udbudte elbiler faldet med godt 9%. Og det til trods for, at der fortsat bliver oprettet et højt antal biler til salg. Det indikerer altså et solidt salg af de brugte, eldrevne biler.

Ikke overraskende er det især Tesla, der bliver solgt rigtig mange af på det danske brugtbilmarked.

Tysk udbud stiger

Mens udbuddet af elbiler falder på det danske brugtbilmarked, oplever vores tyske naboer det omvendte. Her er udbuddet af elbiler steget med 10% i løbet af april måned. Lige nu er der over 60.000 elbiler til salg på tyske mobile.de.

LÆS OGSÅ | Køberne efterspørger billigere elbiler – markedet leverer

Det stigende udbud på det tyske marked kan hænge sammen med en mindre eksport til andre lande.

“De danske forhandlere mindsker lige nu deres import af tyske elbiler, da de har et ønske om at se markedet an, og hvordan det udvikler sig”, siger Jan Lang, der er markedsanalytiker ved Bilbasen.

Prisjusteringer

Der er fortsat mange elbiler, der bliver sat ned i pris. I den seneste uge er omkring 2.500 elbiler sat ned i pris med en gennemsnitlig nedslag på 12.202 kr.

LÆS OGSÅ | Tesla sætter priserne ned igen igen

Det er især i prissegmentet 300.000-399.999 kr., at de fleste elbiler bliver sat ned i pris, hvilket kan være efterdønninger af Teslas prisjusteringer i starten af året.

Elbil

Brugte elbiler til salg under 400.000 kr.

Se flere brugte elbiler til salg under 400.000 kr. på Bilbasen

Af Zacharias Lund

Zacharias er ved at uddanne sig til journalist på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Han er i forbindelse med sit studie i praktik ved Bilbasen, hvor han får lov at udnytte sin store interesse for biler.

Zacharias har trods sin korte tid som motorjournalist allerede bevæget sig rundt blandt større etablerede medier som Børsen og Bilmagasinet, hvor han også har været redaktør for årbogen “Årets Biler” i 2022 og 2023.

Ved siden af skole og praktik driver Zacharias det lille videomedie 3-Punkts-Vending, hvor han laver videoer med biler i fokus.

Zacharias er stor fan af design og flotte linjer, ligesom en vellydende og gennemført sportsvogn også nemt fanger hans opmærksomhed.

Ved Bilbasen laver Zacharias en masse forskelligt, men arbejder typisk med at skrive artikler og finde interessante artikler at bringe.