DeLorean DMC-12
januar 18, 2019

Vilde biler: Drengene slås om at køre Hollywood-legenden DeLorean

En amerikansk bil med en fransk motor. Det lyder som en forfærdelig kombination, men ikke desto mindre blev DeLorean et ikon efter at have spillet en hovedrolle i filmen “Tilbage til fremtiden”. I sjette afsnit af serien om Danmarks sjoveste biler har vi fundet et flot eksemplar.

Af: Anders Berner  / Video-sponsor: Mercedes-Benz Certified / d. 18. januar 2019

DeLorean DMC-12 er en amerikansk GT-model bygget af den excentriske amerikaner, John DeLorean. Bilen var tænkt som en avanceret sportsvogn fyldt med teknologi og masser af sikkerhed.

Bilen skulle have kostet omkring 13.000 dollar, men teknikken drillede, og i sidste ende blev DMC-12 dobbelt så dyr, så ambitionerne måtte barberes.

SE OGSÅ: Video: Her er Danmarks dårligste dyt

Det var dog hverken bilens køreegenskaber eller motoren på 132 hestekræfter, der gjorde den berømt. Det var i stedet en central rolle i kultfilmen “Tilbage til fremtiden”.

Men kan bilen i virkeligheden rejse i tiden? Dét og meget andet tester vi i videoen her… Hvis vi altså kan få bilen startet.

Bilen i videon har vi lånt af CC-Cars i Ans, som har et stort udvalg af flotte veteranbiler. Den spøjse DeLorean er solgt, men du kan gå på opdagelse blandt deres mange andre biler her.

Der er dog i øjeblikket en enkelt anden DeLorean til salg på Bilbasen. Den kan du se her.

Bilkort på Bilbasen: Sådan dyster vi om retten til rattet

Som de biltosser vi er, vil vi alle tre helst sidde bag rattet, men det kan naturligvis ikke lade sig gøre, så vi har besluttet os for at spille bilkort. Ikke i klassisk forstand men ved at finde biler på Bilbasens app og så udvælge et parameter, vi dyster på.

første afsnit var det topfarten i en Ferrati GTC4 Lusso, der afgjorde slaget. I anden omgang trak Esben en skæv trumf ud af ærmet; antallet af hjul på bilen. Det afsnit kan du se her. Tredje gang var det mig, Anders, der trak det længste strå med antallet af hestekræfter i en Porsche 911 GT3 RS (den video kan du se her), og i fjerde afsnit endte vi i en benhård KTM X-Bow. Det kan du ser her. Senest havde vi fornøjelsen af en heftig Maserati GranTurismo MC Stradale, som vandt på en skyhøj nypris. Det afsnit finder du her.

Video-sponsor: Mercedes-Benz Certified

Denne serie af videoer – hvor vi tester nogle af de mest ikoniske, gakkede og vilde biler – er sponsoreret af Mercedes-Benz Certified.

Det er et program for alle Mercedes-modeller op til 6 år og med maks. 150.000 km. Hver bil, som certificeres, er testet og kontrolleret i alle detaljer fra sikkerhed til komfort og præstationer.

Med Mercedes-Benz Certified får du:

– 2 års garanti som på en ny bil
– Garanteret kilometerstand
– 30 dages ombytningsret
– Fri lånebil ved garantirelaterede værkstedsbesøg
– 12 måneders vejhjælp

Her kan du læse mere om Mercedes Benz-Certified

9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Anders Berner

Som redaktionens videojournalist og TV-vært er Anders den primære testkører af de nyeste og mest interessante bilmodeller. Det kan blandt andet kan opleves på Bilbasens youtube-kanal.

Anders er fast mand på Bilbasen. Tidligere har blandt andre Ekstra Bladet, FDM og fagbladet Ingeniøren haft fornøjelse af Anders Berners både nørdede og meget entusiastiske tilgang til bilstoffet.

Anders er glad for elbiler og har blandt andet haft både Nissan Leaf og BMW i3 i garagen. Der er dog ikke noget, der kan bringe smilet frem på Berners læber som en baghjulstrukken bandit af en sportsvogn.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS