Kategorier
Test og anmeldelser Video

Vild med V8: Berner og Sommerlund er fan af hver sin 8-cylindret BMW

Er der noget, der kan få smilet frem hos biltosser er det lyden fra 8 cylindre. Berner og Sommerlund tester hver sin BMW med V8 – BMW M850i fra 2020 og BMW 840i fra 1990.

Tekst & Video: Anders Berner  / d. 14. februar 2020

BMW M850i og 840i – 2020 mod 1990

Se filmen hvor Anders Berner tester den nye 8-serie og Bilbasens brugtbil-ekspert Ebbe Sommerlund har kastet sig over forgængeren – BMW 840i.

Et kæmpe lokum af en bil med tre døre! Giver det mening? Nej – men det udstråler bare: Jeg har råd. Og tilbage i 80’erne og 90’erne var det en biltype, som enhver bilfabrik med lidt selvrespekt havde én af på programmet. Især fordi det var en biltype, som amerikanerne var ret vilde med. Mercedes havde sin SEC, Jaguar havde sin XJS, og BMW havde sin 8-serie. I den lidt billigere ende fandt du biler som Ford Probe, Honda Prelude og Toyota Celica. Men af en eller anden grund forsvandt de fleste modeller omkring årtusindskiftet.

SE OGSÅ: Honda e: Den første fede Honda i 15 år er bedre end BMW

En af de biler, som jeg personligt drømte om at eje var BMW 8-serie. Det var teknisk set en 7-serie med et coupe-karosseri plus et par klap-lygter, som med årene holdt op med at virke. Men godt så den ud og den var formelt set BMWs topmodel indtil 1989, hvor BMW droppede 8-serien – uden at finde en afløser. Først fire år senere i 2003 lancerede BMW den særprægede BMW 6-serie, som var designet af Chris Bangle – og i øvrigt havde sin tekniske platform fra 5-serien.

LÆS OGSÅ: TÜV-rapport 2020: Disse brugte biler har færrest fejl til syn

Årene gik og endnu to generationer af 6-serien nåede at lande inden BMW fik taget sig sammen til at genoptage 8-serien i slutningen af 2018. Denne gang gik BMW all in på teknologi, design og performance og resultatet er ganske enkelt en fremragende bil.

BMW M850i specifikationer

MotorV8, 4.395 ccm
Ydelse530 hk / 750 Nm
0-100 km/t3,9 sek.
Tophastighed250 km/t
Forbrug8,6 km/l
Startpris2.268.188 kr.

Af Anders Berner

Som redaktionens videojournalist og TV-vært er Anders den primære testkører af de nyeste og mest interessante bilmodeller. Det kan blandt andet kan opleves på Bilbasens youtube-kanal.

Anders er fast mand på Bilbasen. Tidligere har blandt andre Ekstra Bladet, FDM og fagbladet Ingeniøren haft fornøjelse af Anders Berners både nørdede og meget entusiastiske tilgang til bilstoffet.

Anders er glad for elbiler og har blandt andet haft både Nissan Leaf og BMW i3 i garagen. Der er dog ikke noget, der kan bringe smilet frem på Berners læber som en baghjulstrukken bandit af en sportsvogn.