august 30, 2023

De 10 mest populære brugte biler på Bilbasen

Mange tusinde danskere søger hver dag efter en brugt bil på Bilbasen, men hvilke biler er de mest populære i søgningerne? – Her er top 10 for maj, juni og juli.

TEKST Morten B. Bek FOTO Bilbasen/PR

I dette øjeblik er der 51.524 biler til salg på Bilbasen, men om et øjeblik kan det være lavere eller højere – og om en måned kan der være mange flere brugte biler. Bilbasen er Danmarks største markedsplads for brugte biler, og rigtig mange af de næsten 400.000 brugte biler, som skiftede hænder i 2022, blev annonceret på Bilbasen.

Danskerne søger efter meget forskellige biler, når de søger brugt bil på Bilbasen, men især elbiler har taget et stort spring i søgninger. Brugte elbiler er faldet rigtig meget i pris, og det er derfor meget oplagt at søge efter en god handel. Lige nu er der 6.925 elbiler til salg på Bilbasen, så næsten 14 procent af bilerne til salg er 100 procent elektriske.

Men hvad er det, du og alle de andre, mange tusinde, søger efter, når de søger brugt til på Bilbasen? Vi har taget pulsen på markedet, og vi har hevet tallene for søgninger for månederne maj, juni og juli ud af databasen.

Her får du top 10 over de brugte biler, som brugerne søgte mest flittigt efter i de tre måneder. Der er elbiler, men der er også mange biler med forbrændingsmotor. Og det er Tyskland, der står som afsender på alle bilerne med forbrændingsmotor. Vi starter med listens nummer 10 og går derfra mod den mest populære brugte bil i Bilbasens søgninger.

10. Volkswagen Polo

Volkswagen Polo er den 10. mest søgte bil på Bilbasen, og for at det ikke skal være løgn, så tager Volkswagen næsten halvdelen af pladserne på listen. Det er ikke tilfældigt, da Volkswagen er et af de bilmærker, som sælger absolut flest nye biler i Danmark og har været det i lang tid.

Polo har udviklet sig til en klasseløs bil. Javel, den er lille, men den er ikke prangende og oser af fornuft og god smag. Polo er bilen, der passer ind alle steder – det er en fin minibil med et neutralt image.

Og så er det en minibil, der er dyr som ny. Da den virkelig også holder godt på sin værdi, er den også dyr som brugt. Terminalen i Odense har bilen på billedet til salg – en Polo 1,2 TSI DSG Comfortline fra 3. måned 2017, som har rullet 85.000 kilometer. Den koster 167.500 kr., men den er også rigtig godt udstyret med adaptiv fartpilot, LED-forlygter og automatisk klimaanlæg.

9. Mercedes-Benz C-Klasse

I Danmark er der et Mercedes frem til og med 2009, og så er der et Mercedes efter 2009. I slutningen af 2009 besluttede den danske importør, at biler fra Mercedes ikke skulle være forbeholdt taxabranchen og de særligt velhavende, som bare måtte eje en bil med stjerne på. Bilerne var indtil da exceptionelt dyre – langt dyrere end biler fra BMW og Audi.

I 2009 var Mercedes et meget lille mærke i Danmark, når det kom til private købere. I dag er mærket stort, og en af de mest populære siden 2009-omlægningen af priser er C-Klassen. Den perfekte størrelse bil, den perfekte mængde prestige.

C-Klassen er da også en af de mest efterspurgte brugte biler på Bilbasen, som plads nummer 9 på denne liste vidner om. Blandt de 1.097 brugte eksemplarer, som man lige nu kan hygge sig med at kigge på hos Bilbasen, er variationen enorm. Der er magert udstyrede sedaner med 1,6-liters benzinmotor, og der er stationcars med AMG-brag under motorhjelmen og alt i udstyr.

Og så er der den stilrene Coupé-udgave af den tidligere generation C-Klasse (i dag findes C-Klasse ikke længere som Coupé, men afløses sammen med E Coupé af den nye CLE). Den hvide og elegante C 200 Coupé på billederne fra marts 2016 er til salg hos Niels Johannesen i Taastrup, og den 184 hk stærke Coupé kan købes for 338.900 kr. Det er ikke billigt at købe C-Klasse, men til gengæld kører man med stjernen i køleren.

8. BMW 5-serie

BMW 5-serie er en af to store luksusbiler på vores top 10 over de mest søgte biler i maj, juni og juli. Den anden store luksusbil finder du på plads nummer 6. BMW har produceret 5’eren siden 1972 – og siden 1982 med dieselmotor.

Netop en dieselmotor finder man i vores udvalgte eksemplar blandt de 744 styk 5-serie, som forhandlere og private lige nu har til salg. Ikke bare en almindelig 2-liters dieselmotor med fire cylindre, som findes i tusindsvis af 5-serie-modeller på de danske veje, men den vilde 3-liters R6 med tre turboladere. Tre turboladere, fordi der skal fremtvinges 381 hk, og det skal foregå uden turbotøven.

Den store stationcar, M550d Touring, er til salg hos Dansk Turbo Teknik (DTT) i Kastrup, og den er indregistreret første gang i november 2016. Med 130.000 kilometer bag sig har bilen mange kilometer foran sig. Prisen er 599.900 kr.

7. Volkswagen Passat

En af alle tiders bedste firma- og familiebiler. Den sætning er synonym med Volkswagen Passat, som er listens nummer 7. Passat har aldrig været prangende (selv om Passat CC og en W8-motor for længe siden stak ud), men den har altid været en af de mest rummelige, bedst kørende og mest eftertragtede i den store mellemklasse.

Hvis man siger Passat, siger man også Variant. Selv om sedanen har haft mange fans, har det i årtier været stationcarudgaven med Variant-navnet, der har vundet popularitetskonkurrencen. Af de 1.025 Passat, som lige nu er til salg på Bilbasen (inkluderer også Passat CC, senere omdøbt til bare at hedde CC, og Passat Alltrack), er hele 887 eksemplarer den praktiske Variant-udgave.

Danskerne har også haft et rigtig godt øje til plug-in hybriden Passat GTE, siden den kom frem, og den 218 hk stærke delvist strømkørende Passat er der 343 af på Bilbasen lige nu. Eksemplaret på billedet er en årgang 2020, en faceliftet Variant, med kun 25.000 kilometer på tælleren. Volkswagen Service Faaborg har den stående til 279.700 kr.

6. Mercedes-Benz E-Klasse

Den store E-Klasse fra Mercedes har været indbegrebet af taxabranchen i Danmark i årtier, men E-Klassen er mere end bare en bil, man tager en kort tur på bagsædet af. Den store luksusbil er drømmebilen for rigtig mange mennesker, og selv om den har kørt 300.000 kilometer, har den stadig interesse.

Som listens nummer 6 er interessen for brugte E-Klasser stor på Bilbasen. Der er eksemplarer af den første generation E-Klasse fra 90’erne, og der er et stort udvalg af biler fra midt i 00’erne og frem. Det klassiske valg er en sedan med dieselmotor, men fordi variationen i modelprogrammet gennem årene har været stort, er udvalget på brugtmarkedet det også.

Vi har fundet denne flotte E-Klasse, der blev indregistreret første gang i maj 2011. Den står i en kombination, der i dag er meget sjælden: Cabriolet og dieselmotor. Ikke en larmende dieselmotor her, men en sekscylindret 3-liters med 231 hk. Og den har kun kørt 139.000 kilometer, så der er mange ture tilbage i den grå bil med rødt læderindtræk. Prisen er 359.900 kr. hos Bilhuset Laursen A/S i Køge.

5. Volkswagen Golf (generation syv fra 2012-2020)

Volkswagen Golf ligger på en solid placering på listen over de mest søgte brugte biler på Bilbasen. At den “kun” indtager plads nummer 5 skyldes, at opgørelsen alene dækker søgningerne for den syvende generation Golf (Golf VII), der var i produktion fra 2012 til 2020.

Hvis alle generationer Golf, fra den første i 1974 til den ottende fra 2019 og frem, tælles med, er der lige nu 1.452 styk til salg. Hvis man er heldig, kan man finde en 1. generation Golf Cabriolet eller den 2. generation i den fantastiske Country-udgave med firehjulstræk.

Søgninger på den 7. generation Golf giver også rigtig mange muligheder, om Golf så skal være hatchback, stationcar eller den praktiske Sportsvan. En af de mere unikke muligheder er den velkørende Golf GTI med 230 hk, som Andersen Biler i Herlev har et eksemplar af til salg. Det er en hvid GTI fra august 2015, som kun har kørt 133.000 kilometer. Den er udstyret med den hurtige DSG-gearkasse – og prisen er 268.800 kr.

4. Volkswagen ID.4

Listen over de 10 mest populære brugte biler på Bilbasen indeholder ikke færre end fire bilmodeller fra Volkswagen. Den model danskerne søgte mest efter i perioden fra maj-august var den elektriske ID.4, og for en model der først kom på markedet i 2021, er udvalget meget stort: 409 eksemplarer er i dette øjeblik til salg på Bilbasen.

En forholdsvis stor del af de 409 biler er ID.4 GTX, som er topmodellen med 299 hk og firehjulstræk. Der er 76 ID.4 GTX til salg. Men den baghjulstrukne udgave i udgaven med 204 hk (den fås også med 174, 170 og 148 hk) giver fint kraftoverskud og længere rækkevidde. Udgaverne med 148 og 170 hk har et batteri, der med 52 kWh er for lille til bilen, men de fylder heller ikke meget i det samlede udbud af brugte ID.4.

Med 204 hk i ID.4 Pro Performance giver batteriet på 77 kWh en rækkevidde over 500 kilometer (WLTP), og vi har fundet eksemplaret på billedet hos Via Biler i Silkeborg. Bilen har kørt 24.000 kilometer og er indregistreret første gang i marts 2021. Den står til salg for 319.800 kr.

3. Skoda Enyaq iV

Skoda Enyaq er et hit i Danmark. I 2022 var den Danmarks mest solgte elbil, og mens den – og mange andre elbiler – er blevet tromlet af Tesla Model Y her i 2023, så er modellen fortsat meget vigtig. Premium-modellen, som i forhold bil basisudgaven giver rigtig meget udstyr uden merpris, har betydning for salget, og man skal være klar over, at man med den variant får mere udstyr, end man gør i mange af de brugte Enyaq, der er til salg – uden at prisen nødvendigvis er meget højere.

Der bliver søgt flittigt efter Enyaq på Bilbasen, og kun to andre modeller er mere populære i søgningerne. Mest velrepræsenteret blandt de 374 eksemplarer på Bilbasen er Enyaq 80 med stort batteri og 204 hk i traditionelt SUV-design. Coupé-modellen er først introduceret i 2022 og fylder derfor ikke så meget. Der er også et godt udbud af varianten Enyaq 60 med lille batteri, som giver markant kortere rækkevidde.

Det flotte hvide eksemplar hos Au2Vest i Taastrup er en Enyaq 80 med 204 hk og en rækkevidde på 523 kilometer. Den står med højeste udstyrsniveau, Sportline, og den kostede fra ny cirka 416.000 kr. Med 50.000 kørte kilometer står den til salg til 394.999 kr.

2. Tesla Model Y

Når det kommer til salget af nye biler, overskygger Tesla Model Y lige nu alle andre biler, men når det kommer til populariteten blandt danskere, som søger efter brugt bil på Bilbasen, bliver Model Y slået af en anden elbil. Det gør ikke så meget for Tesla, for det bliver i familien, som du kan se længere nede.

Model Y er i samme klasse som bilerne på plads nummer tre og fire, Skoda Enyaq og VW ID.4. Det viser, at segmentet for mellemstore elektriske crossovers fylder meget i Danmark, og nye modeller i klassen kommer løbende til – en af de næste værende den nye Peugeot E-3008.

Som det også er tilfældet med brugte eksemplarer af Enyaq og ID.4, skal man se sig godt for, før man køber en brugt Model Y i stedet for en ny. Det er købers marked, når det kommer til elbiler, og der skal selvfølgelig være markant forskel på prisen på en to år gammel Model Y og en helt ny Model Y, før det giver mening at købe den brugte.

ALD Carmarket har en hvid Model Y Long Range AWD med rækkevidde på 565 kilometer til salg, og den er indregistreret første gang i juni 2022. Den har kørt 16.000 kilometer, og salgsprisen er 407.000 kr.

1. Tesla Model 3

Tesla Model 3 er rygraden i den danske bestand af elbiler. Det er elbilen, der på mange måder kickstartede danskernes interesse for elbiler i bredere forstand – og det er bilen, som rigtig mange har valgt som deres første elbil. En rummelig, meget veludstyret og kraftfuld elbil, som også før store prisnedsættelser i starten af 2023 var til at betale.

Model 3 er den mest populære bil i Bilbasens søgninger. Interessen for den amerikanske bil, der i de senere år er kommet hertil fra produktion i Kina, er enorm. Udbuddet er pænt uden at være rigtig stort: i skrivende stund findes 370 eksemplarer af Model 3 til salg på Bilbasen.

De ældste eksemplarer stammer fra 2019, og den billigste Model 3 til salg står hos en privat sælger til 225.000 kr. Den hvide bil på billedet er fra september 2020, og kilometertallet er 94.000. Der er tale om en Standard Range RWD, som oversat til dansk betyder lille batteri og baghjulstræk. Rækkevidden er 381 kilometer, og som altid i en Tesla er der masser af udstyr som standard. Prisen hos Bjarne Nielsen i Holstebro er 242.400 kr.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS