Kategorier
Nyheder

Fede juleslæder

Hvis nu julemanden… Næ glem bare julemanden, han har sin egen slæde. Hvis nu DU nu skulle drømme om en luksusslæde med læder, automatgear og masser af kræfter, så kunne det være en af disse:

Rolls Royce Silver Seraph – 695.000 kr.

 

Kører du i en Ferrari, vil folk vide noget om bilen – kører du i en Rolls Royce, vil folk vide noget om dig. I dette tilfælde er der faktisk en hel del at fortælle, da sælger er den kendte erhvervsmand Ivan Nadelmann, der blandt andet har startet og ejet Avis biludlejning i Danmark. Bilen er en Silver Seraph, der er en af de få Rolls Royce med V12-motor, der sikrer en fuldstændig vibrationsfri motorgang – det er den perfekte motorkonstruktion i den henseende. Bilen er håndbygget på fabrikken i Crewe, og den kostede 3,5 mio., da den var ny.

Se den på BilBasen

Rolls Royce Silver Spririt – 289.900 kr.


For mange er dette den klassiske Rolls Royce. Silver Spirit kørte i tre generationer fra 1980 og helt frem til 2000 med adskillige facelift undervejs, men dog uden at revolutionere designet. Det var dengang Rolls Royce ikke skiltede med sagerne i motorrummet. Her var nok, sagde de. Og V8’eren på 6,8 liter vil nok tilfredsstille de fleste – også din lokale tankstation. Uanset hvad så er en Rolls skabt til at blive indtaget fra bagsædet, om tigeren, der residerer her på billederne, følger med melder historien ikke noget om.

Se den på BilBasen
Porsche Macan S – 1.350.000 kr.


Cayenne har været en enorm succes for Porsche, så mens de store SUV oplever en tilbagegang I popularitet er det oplagt at lancere en lillebror. Macan er noget mindre, noget mere adræt og noget billigere end Cayenne, og så ser den forrygende godt ud. Især baglygterne er fantastiske at se på. Og selv med den ’lille’ motor på tre liter er der fint træk i kareten – 258 hk sørger for 0-100 km/t på 6,3 sek. Opgraderer du til en Macan Turbo hedder tallet 4,8 sekunder.

Se den til salg på BilBasen

Mercedes-Benz S600 Lang
– 550.000kr


En Mercedes-Benz S-klasse er per definition verdens bedste bil. I helt gamle dage blev S-klassen udviklet uden loft på udgifterne – det skulle bare være verdens bedste. Sådan er det ikke helt længere, men S-klassen er stadig et studie i den ypperste teknik. S-klassen er skabt til at agere kørende privatfly for erhvervsfolk og politikere, der lader sig fragte på motorvejene frem for i luften – hvem gider spilde tid på sikkerhedstjek, når man kan arbejde hele vejen fra bagsædet. Chauffør følger ikke med, men vi kunne nu også overtales til at køre selv .

Se den på BilBasen

Af Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.