Kategorier
Nyheder Video

Hold til højre: Psykolog-hjælp til farlige og dovne bilister

Af: Esben Skrumsager  / d. 17. november 2017

Hvad er din undskyldning for ikke at holde til højre på motorvejen? Her kan du møde Henrik og Solvejg, som kommer på briksen og endelig når til nye erkendelser om deres farlige adfærd i trafikken.

Er du bange for ikke at kunne komme ud igen? Eller kan du bare bedst lide at ligge i midtersporet? Uanset hvad undskyldningen er for ikke at lægge dig i højre spor, så er du højst sandsynligt til gene for andre bilister.

I nogle små film tester Vejdirektoratet det psykologiske værktøj “psykoedukation” på nogle udvalgte bilister. Det er en metode, der skal gøre bilisterne mere bevidste om de problemer, som de skaber for deres medtrafikanter, når de ikke holder til højre på motorvejen.

“Jeg er da et normalt menneske”

En af de bilister, der medvirker i filmen er Henrik, der i kraft af sit arbejde ofte færdes på vejene. Henrik lægger sig som hovedregel i ydersporet og kører stærkt, når han kører på motorvejene. Men gennem samtale om kørslen går det op for Henrik, der gerne vil have fart på i ydersporet, at hans adfærd i trafikken påvirker andre bilister negativt.

– Jeg er da et normalt og hensyntagende menneske. Men der sker et eller andet, når man tager trafikhatten på, siger Henrik.

Han har samtidig denne karakteristik af andre bilister, der mere eller mindre permanent lægger sig i venstre spor på motorvejen:

– Han er skide irriterende. Hvorfor faen flytter han sig ikke?

Filmene er en del af kampagnen “Hold til højre – det er det modsatte af venstre”. Herunder kan du se filmen, hvor du møder bilisterne Henrik og Solvejg, som på diplomatisk vis får banket lidt fornuft ind i bolden.

Af Esben Skrumsager

Bilnyheder fra ind- og udland samt tests af nye biler med fokus på praktiske egenskaber for familien er Esben Skrumsagers fokusområder.

Med erfaring fra blandt andet Ekstra Bladet, Søndagsavisen og Bil Magasinet er Esben på trods af sine blot 30 år en erfaren herre inden for motorjournalistik.

Esben har en forkærlighed for de tyske bilmærker. Porsche er blandt favoritterne, og privat fragter han familien rundt i en BMW 3-serie fra 2014 (F31). Når vejret tillader det, foretrækker han dog ofte sin motorcykel.