Klassisk Alpina – BMW med ekstra luksus

Klassisk Alpina – BMW med ekstra luksus
17/03/2016 Ebbe Sommerlund

Alpina er indiskutabel god stil, når man taler BMW. Den tyske bilbygger er endda en af de få, der kan få lov til at lave træindlæg uden at få kritik.

For Alpina er på en eller anden facon lige så klassisk som en Porsche 911 – fælgene med de mange eger og de tynde guld eller sølv-stafferinger har været Alpina-kendetegn i rigtig mange år.

Alpina B3

Firmaet er startet af Burkard Bovensiepen, der stadig er i spidsen med sine sønner på direktionsgangen. Alpina er i øvrigt kun det ene ben i familiedynastiet – det andet består af vinhandel.

Alpina er grundlagt i 1965 og selv om bilerne skifter identitet med Alpina-stelnummer, så er bilerne altid blevet solgt med BMW garanti og fra BMW forhandlere. For Burkard var det vigtigt at den relation var på plads inden han gik i gang. Siden er vi blevet begavet med en hel del modeller fra bilbyggeren, der i dag beskæftiger ca. 200 personer og ombygger 1.700 biler om året.

Baseret på 325i

Alpina B3

Den Alpina B3, du ser på billederne, er baseret på en BMW 3-serie E36, men ikke en BMW M3, der jo havde enten 286 eller 321 hk. I stedet er det en 325i, hvor motoren er boret op til tre liter og yder 250 hk og 320 Nm. Senere blev karrossen opgraderet til 328i, mens motoren forblev en opboret 2,5, da 2,8’eren ikke egnede sig til en forøgelse af cylindervolumen.

Ofte automatgear i Alpina

Typisk for Alpina er bilen med automatgear for på trods af anerne fra motorsporten, så henvender Alpina sig primært til købere, der vil have en lynhurtig rejsebil. På den måde konkurrerer Alpina ikke rigtigt med BMW’s egne M-versioner, selv om de ofte er lige så hurtige i en lige linje.

Alpina B3 Interior

Med en Alpina får du en eksklusiv bil for eksempel er versionen her produceret i 749 eksemplarer – hvoraf meget få er coupeer og endnu færre er røde. Farve er naturligvis en smagssag, men vi synes den holder.

Og hvad der helt sikkert holder er den fantastiske lyd fra en rækkesekser – den er desværre blevet meget sjælden.

>>Søg Alpina på BilBasen<<

Alpina B3 Specifikationer

HK/Nm                                           250 hk / 320 Nm

0 – 100 km/t                                  6,1 sek

Tophastighed                              255 km/t

Alpina B3 BilBasen.dk