januar 10, 2024

Kørselsfradrag i Danmark: Hvornår får du pengene?

Få overblik over udbetalingen af dit kørselsfradrag: Hvad er det og hvordan beregnes det?

AF: Bilbasen Blog FOTO: Colourbox

For mange danskere er kørselsfradraget (kørselsgodtgørelsen) en vigtig økonomisk hjælp til at dække omkostningerne ved at bruge bilen eller offentlig transport til og fra arbejde.

Men hvornår kan du forvente at få kørselsfradraget udbetalt?

Denne artikel guider dig igennem processen og tidsrammerne for udbetaling af kørselsfradrag i Danmark, så du kan planlægge din økonomi bedre.

Hvad er kørselsfradrag?

Kørselsfradrag, også kendt som befordringsfradrag, er en skattefordel, som du kan få, hvis du har langt til dit arbejde.

I Danmark beregnes fradraget ud fra antallet af kilometer mellem din bopæl og arbejdsplads, og det bliver justeret årligt.

Fradraget er ment som en delvis kompensation for dine transportudgifter.

Beregning og krav

For at kunne få kørselsfradrag skal du opfylde visse betingelser. Din arbejdsplads skal være over 12 km væk fra din bopæl, så den samlede tur/retur overstiger 24 km, mens du også skal have haft udgifter i forbindelse transporten.

Skattestyrelsen fastsætter satserne for kørselsfradraget, og de afhænger af antallet af kilometer, du rejser. Fradraget bliver automatisk beregnet af Skattestyrelsen, hvis du har indberettet dine transportoplysninger korrekt i din forskudsopgørelse.

Udbetalingstidspunkter

Kørselsfradraget i Danmark udbetales ikke som et særskilt beløb, men det påvirker i stedet størrelsen på dit skattefradrag. Det betyder, at hvis du har krav på kørselsfradrag, vil du betale mindre i skat igennem året.

Hvis der er sket ændringer i din transport ,eller hvis du ikke har haft fradraget med i din forskudsopgørelse, vil dette blive reguleret, når du laver din årsopgørelse, og du kan dermed få et tilbagebetalt beløb, hvis du har betalt for meget i skat.

Sådan sikrer du dit fradrag

For at sikre, at du får det korrekte kørselsfradrag, er det vigtigt, at du løbende holder din forskudsopgørelse opdateret med dine forventede transportomkostninger.

Hvis du får nyt arbejde, skifter bopæl, eller din arbejdssituation ændrer sig, skal disse oplysninger ajourføres. Endelig skal du tjekke din årsopgørelse, når den kommer, for at sikre, at alt er korrekt og for at se, om du skal have penge tilbage i skat.

Denne artikel har givet dig en simpel forklaring på, hvordan kørselsfradraget fungerer i Danmark, og hvornår du kan forvente, at det påvirker din økonomi. Ved at holde styr på dine transportudgifter og sikre korrekt indberetning, kan du få mest muligt ud af dit kørselsfradrag.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Bilbasen Blog

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS