Første kig på elbilerne Toyota Urban Cruiser og Toyota C-HR+
Det er to store og fuldelektriske nyheder, som Toyota løfter sløret for i København. Vi ser nærmere på Toyota Urban Cruiser og Toyota C-HR+.
Af: Bilbasen Blog / d. 8. maj 2020
Den første bil er bare noget helt særligt. Ikke alene er det i den, vi rigtigt lærer at køre bil. Det er også i vores første bil, vi ofte får de første bilrelaterede oplevelser, og oplever friheden ved at kunne køre vennerne til stranden, eller mod solnedgangen uden destination.
De fleste af os køber vores første bil på stramt budget. Selvom pengene som flaskedreng er hårdt tjente, rækker de sjældent til mere end en godt brugt, mere eller mindre rusten gammel sag. Alligevel danner de grobund for et utal af (nogle halvfarlige) historier og oplevelser, som vi aldrig glemmer.
Redaktionens medlemmer fortæller hver om sin første bil. Hvilke minder har du med din første bil?
På det første billede er det mig til venstre i en “Sam McCloud-inspireret jakke”. Bilen er mine forældres Honda Civic årgang 1973. Jeg elskede den bil. Det blev min første bil, da jeg senere overtog den fra mine forældre, efter jeg i januar 1984 fik kørekort. Den havde 55 hk, brændte olie af, men var virkelig køreglad.
På det andet billede er min tredje Civic — coladåsen kaldte jeg den — fordi den havde en hvid stribe langs siden. Den var kvik men olietørstig og krævede hyppigt vedligehold. Ved siden af holder min farfars Honda Accord 1982, som min far tog fra ham i 1988, efter han havde kørt sidespejlene af uden selv at opdage det. Civic’en solgte jeg for 3000 kr. til en hugger, Accorden solgte jeg til en ven for 10.000 kr. i 1992.
Herefter kørte jeg Saab, mere Saab og Citroën i flere afskygninger. På det tredje billede står jeg ved siden én af mine Saab. Det var åbenbart sådan man så ud i omkring 1992-1993; collegebriller og oversized t-shirt. Tror jeg var omkring 28 år. Bilen er en Saab 900 GLS med dobbeltkarburator og 108 hk. Det var oprindelig min fars bil, men jeg overtog den deromkring.
Det sidste bonusbillede er fandme sjovt. Det er min fireårs fødselsdag. Jeg har lige fået en trædegokart af min farfar. Min lillebror har forståeligt nok svært ved at skjule sin misundelse. Bilen bagved er min farmor og farfars Buick Skylark.
Min første bil var en Honda Civic 1,3 Hondamatic fra 1986. Det var lidt et impulskøb, men den kostede også kun 3.000 kr. Bilen var oprindeligt hvid med blå kabine, men den tidligere biler havde spraymalet den matsort – udvendig OG indvendig. Den havde tre måneder til syn.
Bilen havde kun kørt 130.000 km, og Hondamatic-betegnelsen dækker over en tre-trins-automatgearkasse, hvor man selv skal skifte gear. Der var 1. og 2. og så overdrive indikeret med en stjerne. Man kunne starte i 1. eller 2., men skulle lige køre lidt før man måtte skubbe den op i stjernen.
LÆS OGSÅ | 3x biler til førstegangskøberen
Jeg havde bilen 14 dage før jeg fik min første fartbøde, og da det stod klart, at den ikke ville overleve syn, så kørte vi den over med en Land Rover Defender. Jeg har ikke et billede af bilen, så I må nøjes med efterfølgeren – en Honda Accord 2,2 EXRi med alt for små dæk.
Den købte jeg for 28.000 kr. Fik skiftet skærmkanter og satte en Bilstein-undervogn på, og så var der en ældre mand der kørte ud foran mig i Silkeborg. Ingen kom alvorligt til skade, og jeg fik 40.000 kr. for bilen.
Jeg købte min første bil, da jeg lige var fyldt 17 og fik min kammerat til at køre den til og fra gymnasiet i Hobro. Det var win-win: Vi undgik bussen og jeg kunne få lov at vise mit kæreste eje frem på p-pladsen foran skolen.
Det var især badboy-looket, der skulle vises sammen med de 19” fælge, som jeg vidst nok gav 20.000 kr. for – uden dæk. Det var min største udskrivning til bilen, men for satan de var fede. Og de stod suverænt godt til SuperSport gevind-undervognen, den spartlede bagklap og de krom Hella-forlygter – i hvert fald i mit hoved.
LÆS OGSÅ | 3x billige Brian-biler
Dieselmotoren var ikke oplagt i en 18-års bil, men min far insisterede og lokkede med en chiptuning. Det var Landberg, langt oppe i Nordjylland, der stod for OBD-tuningen – og HAN kunne dælme sit kram. Landberg anbefalede at holde ved et moment på 400 Nm, men jeg kunne ikke få nok, så den fik, hvad den kunne trække. Fra 370 til 460 Nm inklusiv en gedigen, sort røgsky ved maks belastning. Og med tiden en kobling, der gav op.
Det blev aldrig til en udkørt Golf eller en tunet Corolla, da jeg fik kørekort. Min første model var den mørkegrå VW Beetle 2,0 TSI med 200 hk, som jeg havde som firmabil. Beskatningen var sikkert virkelig træls, men det har jeg heldigvis glemt alt om. Fed bil, men den skæve spoiler kunne ikke bruges som kaffebord…
Jeg var meget ivrig efter at få mig en BMW 323Ti Compact eller en Honda Civic VTI – men det var jeg absolut ikke alene om. Det betød, at priserne blev presset i vejret, selvom bilerne typisk havde været fire eller fem 18-årige ejere igennem; hvilket kunne ses på standen.
Efter endnu en mislykket prøvetur i en udkørt BMW, kørte jeg slukøret hjem med min far. På vejen foreslog han et smut forbi hans kammerat som ”vidst nok havde en gammel Civic stående”. Bilen fra 1997 havde været familiens bil nummer to, som var dumpet til syn og siden efterladt i indkørslen godt dækket til af mos og alger.
LÆS OGSÅ | 3x kompakte GTI-biler til under 200.000 kr.
Trods flere måneders stilstand startede den i første hug, og jeg var solgt: Også selvom den ikke havde Vtec og var den ‘forkerte’ Civic MB, som var bygget med britiske Rover. Jeg købte den til skrotpris, smed for 10.000 kroner reservedele og mandetimer i den, og havde dermed min første bil til billige penge. Selv efter utallige tæsk og tvivlsomme håndbremsevendinger, svigtede den mig aldrig.
De bronzefarvede fælge du ser på billedet købte jeg selv i troen om, at den kom til at ligne en Subaru Impreza WRX STI… Det var dog min eneste udskrivning til bilen, og den omdrejningsvillige Honda-motor gjorde, at jeg altid følte mig som Schumacher, selvom den reelt ikke kunne trække skindet af en kop varm kakao.
Det er to store og fuldelektriske nyheder, som Toyota løfter sløret for i København. Vi ser nærmere på Toyota Urban Cruiser og Toyota C-HR+.
Nissan skruer op for charmen og tilbyder 36 måneders privatleasing med elbilen Ariya til kun 2.765 kr. om måneden. Det giver sammenlagt under 115.000 kr., hvis man kan nøjes med 10.000 km årligt.
Første kvartal af 2025 er gået, og i de tre måneder har VW ID.4 været den mest indregistrerede nye bil i Danmark. Tesla Model Y er stadig med i toppen, men det er VW ID. Buzz overraskende nok også.
Trump, told og tariffer. Tre ord, der efterhånden går hånd i hånd. Nu kan ordet ‘statsstøtte’ knyttes til trekløveret, da Trump vil booste salget af Tesla-modeller i Europa.
Den nye udgave af Lexus’ luksus-SUV har fedt design, tonsvis af udstyr og en attraktiv pris. Men affjedringen og drivlinjen i plug-in hybriden hænger ikke sammen.
Elbiler er kommet for at blive! Det vælter ind med nye modeller på markedet i Danmark, og vi har lavet en liste med alle elbiler i Danmark i 2025 – inklusive priser og rækkevidde på de forskellige modeller.