Kategorier
Forbrugerstof Nyheder

Vild kamp om kunderne: Her er de bedste tilbud på nye biler

Der er heftig kamp om kunderne på det danske bilmarked, og det giver gode rabatter – også på flere populære modeller. Vi har fundet fem af bedste tilbud lige nu.

Af: Esben Skrumsager / d. 26. oktober 2018

Om det er sløve salgstal eller store ambitioner om markedsandele kan være svært at sige entydigt. Men sikker er det, at de danske bilimportører har søsat nogle særdeles skarpe kampagner. Det betyder, at du kan få attraktive priser på alt fra mikrobiler til store stationcars. Og det gælder både køb og leasing.

Forleden var vi på redaktionen eksempelvis i kontakt med en bilforhandler, som havde besluttet sig for at købe en Citroën C1 til som familiens bil nummer to. Og han er vel at mærke ikke Citroën-forhandler.

Men hvorfor er Citroën C1 så interessant, at en konkurrerende bilforhandler vælger at købe én? Det får du svaret på lige her:

Tilbud nr. 1: Citroën C1

Du kan lige nu få Citroën C1 fra 89.990. Det er billigt, men det er ikke opsigtsvækkende billigt for en helt almindelig mikrobil. Det særlige ved modellen er, at du lige nu kan slippe 5.000 ekstra, og så får du udstyr til en værdi af 29.000 kroner med i pakken.

Det betyder, at du for 94.990,- kan blive kørende i en 72-hestes Sportline-model med 7″ touchskærm, Apple CarPlay, varme i forsæderne, højdejusterbart forsæde, automatisk klimaanlæg, LED-kørelys,  splitbagsæde og radio med bluetooth. Og meget mere.

LÆS OGSÅ: 3 brugtbiler, der er faldet markant i pris efter afgiftsændring

Det er virkelig en skarp pris, så der er ikke noget at sige til, at man selv hos en konkurrende bilforhandler vil kunne se en C1’er i den private indkørsel.

Du kan læse mere om tilbudet på Citroëns hjemmeside.

Hård kamp i mellemklassen

Mens Citroën smider i trumfen i mikrobilsklasen, er der anderledes hård kamp om kunderne i mellemklassen. Her dyster flere bilmærker om territoriet, og det kommer kunderne til gode.

Blandt de offensive mærker finder vi Opel. Men den aldrende Opel Astra får blandt andet kamp til stregen af den spritnye Ford Focus. Og pludselig melder også Audi sig i kampen om markedsandele med en interessant leasing-kampagne.

Du kan læse mere om de tre tilbud herunder.

Tilbud nr. 2: Opel Astra

Foretrækker du at købe kontant, kan du lige nu få fingrene i en Opel Astra Enjoy Plus, som med blandt andet tonede ruder, klimaanlæg og kromlister koster fra 209.980,-.

Efter de seneste afgiftsændringer er det generelt blevet mere interessant at købe/finansiere frem for at lease. Opel er på sin vis ingen undtagelse, da den månedlige pris er steget fra under 3.000 om måneden til nu 3.395,- om måneden for en Astra stationcar.

TIL SALG: Søg efter brugt Opel Astra på Bilbasen

Men hvis det er udbetalingen, der volder besvær, køres der lige nu et tilbud med usædvanligt lav udbetaling på stationcar-udgaven, så du kun skal slippe 2.495,- i førstegangsydelse.

Bilen er udstyret med en 136-hestes dieselmotor, og med i aftalen på 36 måneder får du 15.000 kilometer om året.

Du kan læse mere om tilbudet på Opels hjemmeside.

Tilbud nr. 3: Ford Focus

Den nye Ford Focus er både praktisk, velkørende og interessant prissat. De mange kvaliteter har blandt andet sikret den en plads i finalen til Årets Bil i Danmark 2019, men salgstallene fortæller ikke samme historie.

I løbet af september måned, som var premiere-måneden på det danske marked for Focus, blev der kun solgt et par hundrede eksemplarer. I samme periode blev der til sammenligning indregistreret mere end 400 eksemplarer af den aldrende VW Golf.

LÆS OGSÅ: Her er 4 billige biler med seks cylindre

Men når vi får de officielle salgstal for oktober måned vil historien formodentlig være en helt anden. Nu er Ford nemlig gået særdeles offensivt til værks med et par knivskarpe leasing-tilbud på Ford Focus.

Lige nu kan du privatlease den nye Ford Focus med en 100-hestes benzinmotor fra kun kr. 2.295 kroner for en såkaldt Trend-udstyrsvariant. Her får du blandt andet læderrat, touchskærm, vognbaneassistent, 16″ alufælge og elruder.

Det er godt nok kun med 10.000 kilometer om året i den 3-årige aftale, men for 100 kroner mere om måneden kan du køre op til 15.000 om året.

TIL SALG: Søg efter Ford Focus på Bilbasen

Det er uden tvivl et af de skarpeste tilbud på markedet lige nu, men Ford overgår faktisk sig selv med den endnu mere velkørende og veludstyrede udgave af Focus, der hedder ST-Line. Den får du for 2.895 om måneden. Og med ST-Line får du vel at mærke mere udstyr, flere hestekræfter og en langt mere dynamisk undervogn. I begge tilfælde er førstegangsydelsen 15.000 kroner.

Du kan læse mere på Fords hjemmeside.

Men hvis du ikke vil have en Ford holdende i indkørslen, kommer tyskerne fra Ingolstadt dig måske til undsætning…

Tilbud nr. 4: Tre gange Audi A3

Selvom Audi betegnes som prestige-mærke, er priserne ikke derefter. I hvert fald ikke på Audi A3. Her kan du lige nu vælge mellem Audi A3 Sportback eller Audi A3 Limousine (sedan) for bare 2.900 om måneden. Ja, den er god nok.

Førstegangsydelsen lyder på 15.000 kroner, og med i aftalen på 36 måneder får du 15.000 kilometer om året. Og nej, det er ikke bare en skrabet model, du får nøglerne til. Klimaanlæg, bluetooth, multifunktions-læderrat, sædevarme, regnsensor og 16″ alufælge er alt sammen en del af standardudstyret.

LÆS OGSÅ: BMW, Audi eller Mercedes? Her er den bedste tysker

Hvis det ikke er nok til at imponere naboen, kan du selvfølgelig også vælge Audi A3 Cabriolet. Den koster godt nok noget mere – 4.050 kroner om måneden – men så får du også sportssæder, sportsundervogn og 150 hestekræfter som standard. Værsgo!

Du kan læse mere om tilbudene og de tre biler på Audi’s hjemmeside.

Tilbud nr. 5: Mazda 6

Hvis den konkurrenceprægede mellemklasse er for kompakt til dit behov, har japanerne heldigvis et noget mere rummeligt alternativ i ærmet. Mazda 6 er den glemte firma- og familiebil, som leverer en overraskende god oplevelse til en særdeles konkurrencedygtig pris.

Bilen fås både som sedan og stationcar, men på vore breddegrader er den store bagende mest populær, så den tager vi lige udgangspunkt i her.

Med en 2,0-liters benzinmotor og seks manuelle gear kan du snuppe en Mazda 6 for 284.396 kroner. Prisen dækker over den billigste udstyrsvariant, Vision, men det er ikke ensbetydende med, at du skal lægge 100.000 oveni, før du kan holde ud at køre i bilen. Slet ikke faktisk.

TIL SALG: Søg efter Mazda 6 på Bilbasen

Head-up-display, bluetooth, 8″ touchskærm, elruder, klimaanlæg, sædevarme, vognbaneassistent, skiltegenkendelse, automatisk nødbremse, eljusterbare sidespejle med varme, tonede ruder, regnsensor, LED-forlygter og tagræling er ALT SAMMEN en del af den imponerende pakke, du kan få fingrene i for under 300 af de store sedler.

LÆS OGSÅ: 3 x sleeper: Disse kedelige biler er meget hurtigere end de ser ud

Det svarer prismæssigt til en nogenlunde veludstyret Nissan Qashqai, som med næsten 7.000 indregistreringer i år har været en af danskernes største favoritbiler.

Til sammenligning har Mazda solgt knap 600 eksemplarer af Mazda 6, hvilket på mange måder er helt uforståeligt taget 6’erens konkurrencedygtige pladsforhold og overlegne køreegenskaber i betragtning.

Du kan læse mere om Mazda 6 og se flere priser på Mazda’s hjemmeside.

Er der noget, vi har overset?

Hvis du kender til et godt tilbud, som du mener, vi må have overset, tager vi meget gerne mod input!

Deltag i debatten på Facebook – skriv i kommentarfeltet herunder – eller skriv direkte til redaktionen, hvor du også kan stille bilrelaterede spørgsmål.

Af Esben Skrumsager

Bilnyheder fra ind- og udland samt tests af nye biler med fokus på praktiske egenskaber for familien er Esben Skrumsagers fokusområder.

Med erfaring fra blandt andet Ekstra Bladet, Søndagsavisen og Bil Magasinet er Esben på trods af sine blot 30 år en erfaren herre inden for motorjournalistik.

Esben har en forkærlighed for de tyske bilmærker. Porsche er blandt favoritterne, og privat fragter han familien rundt i en BMW 3-serie fra 2014 (F31). Når vejret tillader det, foretrækker han dog ofte sin motorcykel.