Top 5 fra biludstillingen i Frankfurt 2015

Top 5 fra biludstillingen i Frankfurt 2015
16/09/2015 admin-bilbasen

Internationale biludstillinger er altid leveringsdygtige i nogle af bilbranchens fedeste nyheder i form af både produktionsklare biler og helt vilde konceptbiler, der giver et glimt af fremtiden. Biludstillingen i tyske Frankfurt, også kaldet IAA, løber fra d. 15. Til den 27. september og skorter bestemt ikke på fede nyheder. Frederik T. Frey fra Bil Magasinet gennemgår her fem af sine personlige favoritter fra biludstillingen i Frankfurt anno 2015 – de holdninger, der kommer frem i indlægget er udelukkende Frederiks personlige meninger og ikke udtryk for BilBasens generelle holdning.

Alfa Romeo Giulia

Vi har ventet længe på en afløser for Alfa 159, som i min bog var gudesmuk men for tung og udynamisk til at være en ”ægte Alfa”. Jeg så Giulia i virkeligheden for første gang til Alfas fødselsdag tilbage i juni – og lige siden har jeg støvsuget nettet for videoklip, billeder og lign. Jeg er helt og holdent forelsket – i hvert fald i den QV-variant som er den eneste, jeg hidtil har set. Men med de former må selv en halvslap diesel-Giulia var smuk. Giulia er produktionsklar, og forventes til salg i løbet af 2016.

Alfa Romeo Giulia

Gå på jagt efter Giulias foregænger – Alfa Romeo 159 her

Porsche Mission E Concept

Amerikanske Tesla har længe siddet på tronen af lækre, og ikke mindst hurtige, elbiler – i Danmark hjulpet godt på vej af fordelagtige registreringsregler for elbiler. Som markedet ser ud i dag, mener både Tesla, Mercedes og Porsche, at der er plads til udvidelse – alle er i hvert fald på vej med nye fuldelektriske biler. Porsche Mission E Concept har fire døre, en elektrisk kørerækkevidde på 500 km og ifølge tyskerne omkring 600 hk. Når der skal power på batterierne, har Porsche et 800 volt-system der kan lade bilen op til 80 pct. på bare 15 min. Bilen er indtil videre en konceptbil, men det forventes, at Porsche lancerer en lignende elbil omkring år 2019.

Porsche e Concept

Gå på jagt efter Porsche-hybridbiler her

Volkswagen Tiguan

SUV’er og crossovers er virkelig oppe i tiden. Alle mærker med respekt for sig selv har en semi-praktisk bil med høje fjedre og et råt look. Tiguan er nået til sin anden generation, men hvor den forrige virkede spinkel og kluntet, er Tiguanen i Frankfurt bastant, mere kantet men samtidig også elegant. Tiguan er ikke så sexet og revolutionerende som flere andre biler på udstillingen, men den viser fine fremskridt i en klasse, der henvender sig til mange. Pladsen i kabine såvel som i bagagerummet er vokset. En GTE-variant med mekanik lånt fra Passat GTE er også rygtet som værende undervejs. Tiguan er klar til produktion – måske inden året er omme.

VW Tiguan

Gå på jagt efter brugte Tiguaner her

Opel Astra

Det er altid spændende, når der kommer en ny bil i den populære Golf-klasse. Astra både som hatchback og som stationcar står klar for verdens øjne på den internationale biludstilling. Med sig har bilen fra Rüsselsheim en lettere konstruktion end den foregående – i visse varianter vejer Astra op til 200 kg mindre på vægtskålen sammenlignet med den tidligere model. Derudover er der spandevis af lækker tech og mekanik. Bl.a. kan Astra fås med mobilinternet i 4G-standarden og kan også snakke sammen på diverse smartphones gennem Apple CarPlay og Android Auto. Astra vil snart kunne købes, og bringer flot design og lækkert udstyr ind i en klasse med hård konkurrence.

Opel Astra

Gå på jagt efter tidligere Astra-modeller her

Bentley Betagaya

Egentlig kan jeg ikke fordrage den store nye Bentley SUV. Jeg synes, at den er grim, unødvendig og udstråler utrolig dårlig smag. Alene den farve bilen bliver fremvist i, en blanding mellem guld og orange, henvender sig vist til steder, hvor koncentrationen af nouveau riche er særligt høj. Alligevel er den med på min liste, da den viser en spændende udvikling. Porsche tog skridtet væk fra de klassiske kernemodeller med Cayenne, og har ikke set sig tilbage siden. Nu er også Bentley, og på sigt Rolls-Royce, på vej med modeller, der gør op med den hidtidige opfattelse af mærkets biler – spændende. Betagaya forventes at blive Bentleys bedst sælgende model.

Bentley Betangaya

Gå på jagt efter klassiske Bentleyer her