november 18, 2021

Toyota har allerede priser på ny Aygo X

Den helt nye mikrobil fra Toyota kommer først til Danmark omkring sommerferien, men den danske importør har allerede priserne på plads. Billigste Aygo X kommer til at koste 119.990 kr.

Af: Morten Bek / d. 18. november 2021

Minibilerne er en uddøende race. De helt små biler er for dyre at udvikle i forhold til krav om sikkerhed og emissioner – og kunderne vil ikke have mikrobiler, hvis de er for dyre.

Det er grunden til, at Citroën ikke sender en afløser på gaden for C1, og at der hverken kommer nye udgaver af Skoda Citigo, Peugeot 108 og Opel Karl.

Men nogle mærker er stædige. Kia og Hyundai, de koreanske søstermærker, satser stadig på Picanto og i10, og indtil videre fortsætter Fiat ufortrødent med at sælge Panda.

LÆS OGSÅ | FØRSTE TUR: Crossover-kvaliteter og mere praktik i ny Toyota Cross Yaris

Det største livstegn i lang tid fra mikrobilsklassen er den nye Toyota Aygo X. Mens den gamle Aygo var en af de bedagede trillinger, hvor Citroën C1 og Peugeot 108 var de to andre, som stod på en gammel platform, så er Aygo X ny hele vejen i gennem.

Aygo X, som ligner en mikro-crossover, står på en langt mere moderne platform. Den deler nemlig platform med Yaris, og det borger for langt højere sikkerheds- og komfortniveau end i den gamle Aygo. Noget som vi vil efterprøve, så snart vi kommer bag rattet af Aygo X.

Fra 119.990 kr. med adaptiv fartpilot og 17″ hjul

Til trods for at Aygo X først for nylig har haft verdenspremiere, og den først lander i Danmark lige før sommerferien, er alle priserne på plads. Den nye mikrobil lanceres med en enkelt motorvariant til priser fra 119.990 kr.

Alle Aygo X er udstyret med en trecylindret benzinmotor på 1 liter. Ydelsen er beskedne 72 hk, men til gengæld lover Toyota et gennemsnitsforbrug på 21 km/l. Manuel gearkasse er standard, men som noget unikt i klassen fås Aygo X med trinløs CVT-gearkasse. Merprisen for den er 20.000 kr.

Priserne på privatleasing er også allerede på plads. Førstegangsydelsen er 7.495 kr., og billigste Aygo X koster derefter 2.295 kr. om måneden. CVT-gearkassen kommer med en merpris på 300 kr. om måneden.

LÆS OGSÅ | DUEL: Toyota Yaris vs. VW Polo – hvilken mestrer minibilskunsten bedst?

Den crossover-inspirerede mikrobil kommer til Danmark i hele seks udstyrsversioner – plus to Air-varianter med stoffoldetag.

Basismodellen, Essential, til 119.990 kr. er veludstyret. Standard er aircondition, 17″ hjul, LED-baglygter, varme i forsæderne, fjernbetjent centrallås, automatisk nødbremse og adaptiv fartpilot.

Udstyrsvarianterne Play og Active koster begge 134.990 kr. (Air Active med foldetag koster 146.990 kr.), og her begynder Aygo X for alvor at smage af luksus. Active har bl.a. LED-forlygter, infotainmentsystem med 8″ touchscreen, bakkamera, Apple CarPlay/Android Auto, automatisk klimaanlæg, læderrat, DAB+, ekstra lydisolering og 17″ alufælge.

I Aygo X Pulse til 154.990 kr. (Air Pulse med foldetag koster 166.990 kr.) følger p-sensorer for og bag, metallak, nøglefri betjening, trådløs smartphoneopladning, trådløs Apple CarPlay/Android Auto og infotainmentsystem med 9″ touchscreen og navigation med.

De dyreste Aygo X-varianter er Envy til 164.990 kr. (18″ alufælge, sæder i kunstlæder, lydanlæg fra JBL) og introduktionsudgaven Limited Edition til 174.990 kr. Limited Edition med bl.a. indtræk delvist i læder og orangefarvede detaljer sælges i en begrænset periode.

Den nye Aygo X kan forudbestilles på Toyotas hjemmeside eller hos Toyota-forhandlerne.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS