biler med design-hemmeligheder
februar 22, 2019

En haj i handskerummet: 6 biler med sjove hemmeligheder

En gang imellem får bildesignerne lov til at have det lidt sjovt. Der findes derfor helt normale biler med gemte features, som kun det trænede øje lægger mærke til. Vi har samlet seks af dem her.

Af: Simon Hallenslev / d. 22. februar 2019

En haj i handskerummet og Bigfoot i bagruden? Det er ikke fantasi, designerne mangler, når de får lov til at til at lege.

De kan være svære at spotte, men når først man ser de små designfeatures – eller Easter Eggs som de kaldes på engelsk – kan man ikke se andet. Måske din bil også har et “påskeæg” eller to gemt?

LÆS OGSÅ | 10 biler med latterlige navne

Der findes mange eksempler på disse påskeæg, men vi har samlet seks biler, der er mere eller mindre almindelige at se på de danske landeveje – fra en lille Opel Corsa til en stor Tesla Model X.

Din Corsa har en haj i handskerummet

Hvis du har en Opel Corsa, så tag lige og åben handskerummet en gang. Der finder du nemlig en lille haj.

Hajen blev først spottet i en Opel Corsa D i 2004 og er sidenhen blevet lidt af et sjovt varemærke for Opel. I dag kan du i kan du i hvert fald også finde den lille haj i modellerne Zafira, Crossland X og Grandland X.

LÆS OGSÅ | Insignia GSi: Opels friske opskrift på en fornem firmabil

Hvis man skal tro rygterne fra diverse bilfora, så kom hajen til verden, da en Opel-designer fik den kedsommelige opgave at designe yderpanelet til handskerummet.

Designerens søn foreslog, at bilen ville være sejere, hvis den havde hajer – og det var han enig i. Han tegnede en haj og lod den indgå i det endelige design, og da ingen chef protesterede, blev Opel-hajen en realitet.

Smart isskraber i din Skoda

De fleste af os har stået i en situation, hvor nattefrosten er kommet helt bag på én. Så står man der kvart over myldertid med frosne fingre og forsøger at fjerne is fra forruden med et kreditkort.

SE OGSÅ | Berner sviner dine yndlings-biler – og tester Octavia vRS

Ejer du en Skoda Octavia, kommer du dog aldrig til at stå i den dumme situation. Skoda har nemlig været så smarte, at sætte en neongrøn isskraber på indersiden af bilens benzindæksel. Det er godt tænkt!

En elskværdig edderkop

Hvis du ejer en nyere Volvo XC90, skal du være opmærksom på, at den har edderkopper i kabinen. Men de er ganske ufarlige og svære at fjerne.

SE OGSÅ: Video: Volvo V60 er den bedste Volvo nogensinde

Kort inden bilen skulle sættes i produktion, var Volvos Vice President Dennis Nobelius ikke tilfreds med designet på låget til et opbevaringsrum i tredje sæderække.

Der var hverken tid eller penge til konstruktive ændringer, så Dennis måtte tænke kreativt. For at glæde børnene, der typisk bliver kastet bagerst i bilen, tegnede han et par søde edderkopper, som kan findes, når man åbner låget.

Bigfoot i bagruden

Designerne hos Jeep er generelt glade for at lave små, sjove referencer forskellige steder i deres biler.

I deres nye Jeep Renegade kan man se en lille Bigfoot gå rundt i kanten af bagruden. Kigger du rundt i kanten af forruden, kan du også finde en miniature-tegning af den originale Willys Jeep.

LÆS OGSÅ | 5 grunde til at købe en SUV – og 2 til at lade være

Faktisk kunne man lave en artikel udelukkende med sjove referencer i Jeep Renegade. Jeep har nemlig lavet utallige referencer til den originale Willys Jeep – både i forlygterne og i rammen omkring højtalerne i kabinen.

Tryk play-knappen i bund

Hvis du skal fremad i en Renault Twingo RS, er alt du skal gøre at trykke ‘Play’. De franske designere hos Renault har i hvert fald haft det sjovt med at lave referencer til en fjernbetjening på pedalerne.

Tryk play på speederen for at komme fremad, pause når du skal skifte gear og stop når du skal… ja, stoppe. En finurlig detalje i en ret finurlig bil.

Tusind ting i Tesla

Kongen af de her såkaldte “Easter Eggs” hedder Elon Musk, og hvis du – mod forventning – ikke har hørt om ham før, så er han den excentriske CEO for elbilsproducenten Tesla.

Fuldstændig som med Jeep kunne der laves en hel artikel om sjove og ligegyldige features i Tesla Model S, Model X og den nye Model 3. Du kan ændre GPS-kortet til at være et kort over Mars, og ændre billedet af din bil i menuen til en James Bond undervandsbil.

LÆS OGSÅ | Første test af Tesla Model 3 i Danmark

Den fedeste er dog det juleshow, som Tesla Model X kan give dig. Ved blot et par tryk på skærmen, dukker en julekugle op. Trykker du på den, spiller bilen høj julemusik, blinker med lygterne og ‘basker’ med dørene.

9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS