december 31, 2023

Første bilsyn i Danmark: Hvornår skal din nye bil til syn?

Alt du skal vide om første syn af ny bil i Danmark

AF: Bilbasen Blog FOTO:

At købe en ny bil er en stor begivenhed, og med det følger vigtige forpligtelser, herunder bilens første syn.

I Danmark er der fastsatte regler for, hvornår en ny bil skal til sit første bilsyn.

Denne artikel forklarer, hvornår din nye bil skal gennemgå dette vigtige skridt, så du kan planlægge og undgå eventuelle bøder eller komplikationer.

Regler for første bilsyn

I Danmark skal alle nye personbiler til deres første syn fire år efter, de er blevet indregistreret for første gang.

Dette er en standardprocedure, som sikrer, at køretøjet opretholder en høj sikkerhedsstandard og overholder miljøkravene. Efter det første syn skal bilen synes hvert andet år.

Forståelse af synsperioden

Det er vigtigt at være opmærksom på den nøjagtige dato for bilens første indregistrering for at beregne, hvornår det første syn skal finde sted.

Denne dato kan findes i bilens registreringsattest. Det anbefales at planlægge synet i god tid inden udløbsdatoen for at sikre, at bilen forbliver lovlig at køre i.

Hvad kontrolleres ved første bilsyn?

Ved det første bilsyn gennemgås en række vigtige punkter på bilen. Disse inkluderer, men er ikke begrænset til, bilens bremser, styretøj, lys, dæk, udstødningssystem, og generelle sikkerhedsfunktioner.

Formålet er at sikre, at bilen er sikker at køre i og ikke udgør en risiko for miljøet eller andre trafikanter.

Forberedelse til bilsynet

For at forberede din bil til det første syn, kan det være en god idé at gennemgå en pre-synscheckliste og rette eventuelle fejl.

Dette kan indebære kontrol af dæktryk, lys, bremser og andre vigtige funktioner. Hvis du er i tvivl, kan det være en fordel at tage bilen til et tjek hos en autoriseret mekaniker før synet.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Bilbasen Blog

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS