december 27, 2023

Her er første billede af den sidste VW Golf, som vi kender den

I mørket toner en faceliftet VW Golf 8 frem – med lys i logoet. Premieren på den opgraderede Golf finder sted i starten af 2024 – og det er sidste gang, det sker for Golf, som vi kender den.

TEKST Morten B. Bek FOTO PR

Mange bilproducenter kalder deres modeller for ikoniske – og mange af dem har meget lidt at have det i. Når Volkswagen kalder sin Golf for et ikon, så er der noget om snakken. Den var ikke først i sin klasse, men den etablerede et helt segment og var i årtier ledestjernen i sin “egen” klasse – Golf-klassen.

Det ligger i fortiden, at Golf var en ledestjerne. Den 8. generation, som har været markedsført siden 2020, var på flere måder begyndelsen til stjernens fald; Golf 8 er belastet af et betjeningsmæssigt mareridt i kabinen, få deciderede fremskridt og premieren på den elektriske ID.3 på nogenlunde samme tidspunkt.

I Danmark er Golf gået fra populær folkemodel til at blive solgt i langt færre eksemplarer end Cupra Leon, Kia Ceed, Mercedes A-Klasse og Toyota Corolla.

Hvis der kommer en helt ny generation Golf, så bliver den elektrisk, så efter nummer 8 er det slut med Golf, som vi kender den. Der går dog nogle år endnu, sandsynligvis frem til 2028, så et facelift til midten af 8’erens liv er lige på trapperne.

Fornuft og mindre forvirring i kabinen

På et tidspunkt i løbet af de første måneder af 2024 viser Volkswagen den faceliftede Golf, og det første tegn på den er det mørke billede, du ser i toppen af artiklen. Det er så mørkt, at det er svært at sammenligne med den nuværende Golf på billedet med de tre biler i grå, gul og hvid, men det er muligt alligevel at få noget ud af billedet.

Øverst i billedets venstre side er der et glimt af en tagræling, som fortæller, at det er Golf Variant – familiens stationcar – vi kigger på. Måske mere interessant, og i hvert fald mere åbenlyst, er det lysende VW-logo. Det bliver nok ikke standard, men det bliver en mulighed at vise den mørke omverden, at her kommer et produkt fra VW.

Der bliver mindre justeringer af designet. Det er ikke til at se på det mørke foto, men vi har set det på spion-billeder af Golf 8,5, som faceliftet kaldes. Forlygter og kofangere står til små ændringer, og forlygterne fås sandsynligvis i en endnu mere avanceret LED-version end hidtil.

Det største vendepunkt med faceliftet kan vi forvente i kabinen. Den infotainment-tunge betjening af en masse funktioner reduceres, og forhåbentlig ruller Volkswagen nogle gode, gammeldags knapper ud. Det ville hjælpe rigtig meget på den forvirrende opbygning. Materialerne får uden tvivl også en opgradering.

Golf 8 laves med 1-liters trecylindret benzin-turbomotor, 1,5-liters benzin-turbomotor og med 2-liters dieselmotor – og som GTI og R med 2-liters motor. Der er også plug-in hybrider (eHybrid og GTE) med 1,4-liters motor. Om alle udgaver overlever faceliftet, er endnu ikke til at sige, men det skulle være sikkert at plug-in hybriderne får en 1,5-liters motor, som også de nye udgaver af Passat Variant og Tiguan har fået.

Del artikel:

Brugte VW Golf til salg på Bilbasen

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS