oktober 14, 2022

Planlæg kør-selv-ferie i elbilen med Elton

Den nye app, Elton, tilbyder alt du har brug for samlet ét sted, når du skal på tur i elbil – inklusiv opladning og betaling på de fleste ladestandere.

TEKST: Bilbasen / FOTO: Elton

Kommercielt indhold

Står efterårsferien på kør-selv-ferie i elbil? Uanset om du er grøn i elbilens verden eller garvet elbil-bilist skader det aldrig, at gøre køreturen nemmere og mere bekvem. Det kan den nye app, Elton, hjælpe med.

SE OGSÅ | Mercedes EQE: Elektrisk E-Klasse med mislyde

Langtur i elbil kræver nemlig planlægning. Strøm på batteriet er nødvendigt og når batteriet køres tomt, tager det både længere tid at fylde op, sammenlignet med tanken i en benzin- eller dieselbil, og der kan være langt imellem ladestationerne. Og det ikke engang på alle stationer, at du kan hive dankortet frem og svinge kablet. Ofte kræver det en brik eller en app på telefonen, før strømmen løber – det kan blive til mange apps og brikker.

Oplad på tværs af udbydere

Med Elton kan du først og fremmest finde den nærmeste ladestander og se informationer som pris, hastighed og faciliteter i nærheden. Men du kan også bruge appen til at betale med. Det betyder, at uanset, næsten, hvilken ladestander du ender ved, åbner du Elton og klarer betalingen derigennem.

SE OGSÅ | Hvilke ladestandere findes der?

I appen er dit betalingskort tilknyttet og enten ved at scanne QR-koden på standeren eller ved at vælge den konkrete stander i appen, sker betalingen automatisk.

Ulempen er selvfølgelig, at Elton tager et ekstra gebyr for servicen. Så det er op til dig at vurdere, om du vil betale lidt ekstra for bekvemmeligheden og lade Elton tage bøvlet. På sigt introduceres der såkaldte ladepakker. Man betaler et månedligt gebyr mod en rabat på måske 30 eller 50% på opladningerne.

Planlæg ruten og stil krav

Udover oversigten over ladestandere og muligheden for at betale er der også indbygget ruteplanlægger i appen. Ligesom flere andre udbydere, og flere elbilers navigationssystem, hjælper Elton med at planlægge den mest optimale rute.

Appen beregner hvor og hvor meget du skal lade for at nå mest effektivt frem til målet. Du kan også lægge krav ind til ladestationerne, hvis der for eksempel skal være et toilet eller mulighed for at købe mad.

SE OGSÅ | Elbilerne presser plug-in hybriderne ud

Lige nu kører Eton med introduktionstilbud, som betyder, at alle, der logger ind første gang, får 100 kr. at lade for i Elton-appen.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Elon Musk: Tesla Roadster kommer i 2025

November 2017. Det var dér, Tesla afslørede den anden generation af Roadster. Nu er vi i marts 2024, og den elektriske sportsvogn er stadig ikke på gaden – men hvis vi skal tro Elon Musk, er ventetiden næsten forbi.

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Bilbasen

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS