TEST Zeekr 7X Privilige BEK 3124
Test og anmeldelser
5. juli 2025

Test: Zeekr 7X er en lækker, lynhurtigt ladende luksusbil

Zeekr er kommet til Danmark. Bilbasen tester den interessante 7X, en konkurrent til så forskellige biler som Skoda Enyaq og XPeng G9. Og den elektriske crossover viser sig at lade virkelig hurtigt - og være virkelig vellykket.

Morten B. Bek

Morten Bek

Nå ja, endnu et nyt bilmærke i Danmark. Det er noget med kinesisk producerede elbiler og meget bil for pengene? Det er en gentagelse af en historie, vi har hørt mange gange før. En historie, vi kommer til at høre også resten af 2025 og længe efter det.

Mens Zeekr hører til den store flok af nye mærker i Danmark, så virker producenten alligevel til at skille sig ud. Mange kender allerede Zeekr. Enten for slægtskabet med de to andre Geely-mærker Polestar og Volvo - eller for opladningshastigheder, som slår alle andres.

Er Zeekr gået under radaren hos dig, så er her den korte version: Zeekr har design- og udviklingscenter i Gøteborg i Sverige, mens hovedkvarteret ligger i Kina og bilerne produceres i Kina. Modelprogrammet består indtil videre af den kompakte X (søstermodel til Volvo EX30), den store 001 og så den testede model, 7X.

7X er den nyeste og den mest interessante - en konkurrent til Skoda Enyaq, Tesla Model Y og XPeng G6/G9. Den står klar hos indtil videre to danske forhandlere (Hørsholm nord for København og Risskov nord for Aarhus), og det samme gør modellerne 001 og X.

TEST Zeekr 7X Privilige BEK 3094
FOTO: Morten B. Bek
TEST Zeekr 7X Privilige BEK 3097
FOTO: Morten B. Bek
TEST Zeekr 7X Privilige BEK 3117
FOTO: Morten B. Bek
TEST Zeekr 7X Privilige BEK 3089
FOTO: Morten B. Bek
TEST Zeekr 7X Privilige BEK 3132
FOTO: Morten B. Bek
TEST Zeekr 7X Privilige BEK 3125
FOTO: Morten B. Bek
TEST Zeekr 7X Privilige BEK 3077
FOTO: Morten B. Bek

Men hvad er det så, Zeekr kan?

Zeekr har, i hvert fald hvis man kun spørger Zeekr og ikke hverken Polestar eller Volvo, den førende rolle i Geely-koncernen, når det kommer til teknologier. Det er her, de indre ting i bilerne først rulles ud, så det nyeste nye kommer først hos Zeekr.

Opladning er en central del af det teknologibaserede mærke, som Zeekr kalder sig selv. Det er samme snak, man får, når man spørger hos XPeng, så der er en tydelig konkurrence med netop det mærke, når det kommer til at få fart på opladningen.

XPeng kom i gang i Danmark med hurtig lynladning som heftigt salgsargument, og i september lancerer XPeng opgraderede udgaver af G6 og G9 med opladning op til henholdsvis 451 og 525 kilowatt.

Der er Zeekr allerede med 7X. Med 800 V-platformen i 7X, som hverken Polestar eller Volvo endnu har lanceret biler med, er 7X i stand til at lade med op til 480 kW ved en DC-lynlader. Selv om der er tale om modeller med batteri på 100 kWh, skal den kunne lade 10 til 80 procent på 16 minutter.

TEST Zeekr 7X Privilige BEK 3243
FOTO: Morten B. Bek
TEST Zeekr 7X Privilige BEK 3245
FOTO: Morten B. Bek
TEST Zeekr 7X Privilige BEK 3259
FOTO: Morten B. Bek
TEST Zeekr 7X Privilige BEK 3234
FOTO: Morten B. Bek
TEST Zeekr 7X Privilige BEK 3263
FOTO: Morten B. Bek
TEST Zeekr 7X Privilige BEK 3214
FOTO: Morten B. Bek
TEST Zeekr 7X Privilige BEK 3218
FOTO: Morten B. Bek
TEST Zeekr 7X Privilige BEK 3230
FOTO: Morten B. Bek
TEST Zeekr 7X Privilige BEK 3223
FOTO: Morten B. Bek
TEST Zeekr 7X Privilige BEK 3219
FOTO: Morten B. Bek
TEST Zeekr 7X Privilige BEK 3227
FOTO: Morten B. Bek
TEST Zeekr 7X Privilige BEK 3237
FOTO: Morten B. Bek
TEST Zeekr 7X Privilige BEK 3232
FOTO: Morten B. Bek
TEST Zeekr 7X Privilige BEK 3209
FOTO: Morten B. Bek
TEST Zeekr 7X Privilige BEK 3211
FOTO: Morten B. Bek

Og hvor hurtigt lader den så, når det ikke er i en fantasiverden?

Testbilen er topmodellen 7X Privilege AWD, som kommer med to elmotorer (firehjulstræk) og 630 hestekræfter, og jeg tager den med til en 400 Kw-lader fra Norlys, som står i Logistikparken i Brabrand vest for Aarhus.

Jeg er alene om ladestanderen, som har to udgange, og heller ikke ved standeren ved siden af er der optaget; jeg har strømmen for mig selv. På vej til opladning sikrede jeg under menupunktet “Regulering af batteritemperatur”, at bilen er klar til optimal DC-opladning.

Tjek. Bilen meldte alt klar til optimal opfyldning af det 100 kWh store batteri, og jeg sætter opladningen i gang med præcis 10 procent kapacitet på batteriet. Det tager ikke 16 minutter at lade 7X derfra til 80 procent.

Det tager cirka 14 minutter og 30 sekunder. Det gør det, fordi Norlys-laderen melder, at bilen efter cirka 15 sekunder lægger ud med at lade med 405 kW, og på intet tidspunkt dykker ladekurven under 219 kW.

I gennemsnit i løbet af den under 15 minutter lange opladning har batteriet i 7X optaget 307,17 kW - og gennem det tykke ladekabel er der sendt 74,9 kWh til den mellemstore crossover. Når jeg sammenligner det med gennemsnitsforbruget (ifølge bilens system 20,7 kWh) over de cirka 500 kilometer, jeg har kørt i bilen, så giver de 74,9 kWh en fornyet rækkevidde på 362 kilometer. Den absolut største del af de kørte kilometer er kørt på motorvej. En stor del også på landevej og en begrænset del i by og ved lav fart.

Et tal i det leje er det, flere og flere producenter lover for deres nyeste eller kommende modeller. Det kræver optimale tilstande som forvarmet/-kølet batteri, perfekt udetemperatur (under testens opladning cirka 22 grader) og en lader, der bare leverer.

Jeg er spændt på, om 7X kan levere et resultat, der ikke ligger langt fra testens, når temperaturen er 4 grader og der er flere om at lade på samme stander eller samme område. Men 10 til 80 procent med et snit på 307,17 kW - det er en ladehastighed, der for ikke længe siden havde været ren fantasi.

TEST Zeekr 7X Privilige BEK 3177
FOTO: Morten B. Bek
TEST Zeekr 7X Privelige BEK 3202
FOTO: Morten B. Bek
TEST Zeekr 7X Privelige BEK 3171
FOTO: Morten B. Bek
TEST Zeekr 7X Privelige BEK 3193
FOTO: Morten B. Bek
TEST Zeekr 7X Privilige BEK 3107
FOTO: Morten B. Bek
TEST Zeekr 7X Privilige BEK 3110
FOTO: Morten B. Bek
TEST Zeekr 7X Privilige BEK 3112
FOTO: Morten B. Bek
TEST Zeekr 7X Privilige BEK 3146
FOTO: Morten B. Bek

Kan 7X andet end “bare” lade hurtigt?

Hurtig opladning gør ingen perfekt elbil. Der er mange derude, for hvem opladning ved en lynlader ikke er i top, når det kommer til ting, den nye elbil skal kunne. Hvis det var usandt, så ville der ikke være så mange, der købte en Volkswagen ID.4 eller en Kia EV3.

Vi vil have det hele. God plads, alt det lækre udstyr, lang garanti, en god affjedring, kræfter nok, fine farver. I Zeekr 7X Privilege AWD får man så meget af det hele, at det faktisk er svært at ønske sig ret meget mere.

Topmodellen koster 499.900 kr., og så kan man få lov at købe en Komfort-pakke til 15.000 kr., en Advanced Cockpit-pakke til 10.000 kr. (som skal købes i forbindelse med Komfort-pakken) og metallak til 10.000 kr., og så er også tale om en virkelig luksuriøs bil - og en bil til immervæk 535.000 kr.

Den SKAL kunne opfylde ethvert behov og næsten enhver drøm til den pris. Men kradser man i overfladen på endnu dyrere biler som Audi Q6 E-Tron, Mercedes-Benz EQE SUV eller Polestar 3 eller 4, så når de ikke samme høje niveau som Zeekr gør med 7X.

Det er egentlig ikke noget problem at skære en pakke eller dem begge væk, og hvid er da også en flot farve, og den koster ikke noget, så prisen er 499.900 kr. Så står man med en virkelig rummelig SUV, der er få centimeter længere end Model Y, men anderledes elegant - og anderledes lækker.

Luftaffjedringen i topmodellen er sublim og langt dyrere biler værdig, og 7X Privilege AWD har det mest lækre interiør. Jeg har prøvet og prøvet igen. Der er ingen grimme, hårde materialer eller skæve samlinger. Interiøret udstiller, hvor store problemer Audi har med at ramme fortidens glans og luksus i Q6 E-Tron.

Selv assistentsystemerne er meget lette at slå fra. Man kan lægge dem ind i en menu, som man tilgår ved at swipe ned på den lækre touchscreen, og så er det bare et hurtigt tryk på hver.

Når det kommer til infotainmentsystemets stabilitet og bilens samlede stabilitet i testugen, er der ingen udfald. Her er det tydeligt, at Zeekr ligger foran både Volvo og Polestar på udviklingstrin; da jeg for nylig testede Volvo EX90, gik den i sort og vågnede kun langsomt op igen.

TEST Zeekr 7X Privelige BEK 3190
FOTO: Morten B. Bek

Der må være noget, der ikke er så perfekt?

Den store luftdyse over infotainmentsystemet irriterer mig. Jeg prøver at justere luften væk fra mit ansigt, og det sker via en menu i infotainmentsystemet - men det kan ikke lade sig gøre.

Nogle menuer står på tysk, andre på hollandsk. Jo, Zeekr er ny i Danmark, men helt ærligt, hvor svært er det at tjekke sine egne biler for den slags fejl? Alt kan åbenbart reddes med en softwareopdatering.

Infotainmentsystemet minder mere om det i Tesla, end det man finder i Volvo og Polestar. Det betyder langt flere menuer og ingen decideret hovedmenu. Det kræver rigeligt overblik at sætte sig ind i, selv om systemet så er lynhurtigt og lækkert.

Skiltegenkendelsen er cirka så veludviklet som de første systemer på markedet (15 km/t på motorvejen. Tjek), og den adaptive fartpilot er alt for konservativ: aaaalt for lang afstand og meget sløvt optræk.

7X er en voldsomt tung bil. 2.535 kilo for topmodellen, 2.395 kilo for den “lille” med baghjulstræk og 75 kWh batteri. Det er et skørt overforbrug af materialer - eller brug af for få lette materialer. I det mindste ødelægger det ikke køreegenskaberne, for 7X kører mindst lige så godt som XPeng G9. Måske med lige rigelig dæk- og vejstøj, så det må man lytte til, inden man køber.

TEST Zeekr 7X Privelige BEK 3168
FOTO: Morten B. Bek

Skal man så skynde sig ud og købe en 7X til en halv million?

Privilege AWD er ikke den mest interessante 7X. Den er ubrugeligt hurtig med 630 hestekræfter, og i baghjulstrækkerne får man faktisk ikke færre end 416 hestekræfter fra bare en elmotor.

Priserne starter på 399.900 kr. for 7X Core med de 416 hestekræfter, 75 kWh, rækkevidde på 480 kilometer, 10 til 80 procent på kun 13 minutter (lover Zeekr) - og udstyr som 22 kW AC-opladning, panoramaglastag, 19” alufælge, el-betjent bagklap, sædevarme i bagsædet, matrix-LED-forlygter, el-justerbare forsæder og meget andet.

Med 40.000 kr. ekstra på lommen, samlet set 439.900 kr., kommer man op i en rækkevidde og et endnu højere udstyrsniveau i 7X Long Range RWD, uden at man virkelig forlader samme prisklasse, som Model Y, Enyaq og ID.4 ligger i.

Med 416 hestekræfter, 100 kWh, rækkevidde på 615 kilometer og tilføjelse af el-justerbart rat og automatisk nedblændeligt sidespejl i førersiden er varianten den umiddelbart mest spektakulære - hvor pris, rækkevidde og så meget andet går op i en højere enhed.

I forhold til topmodellen Privilege AWD er der ingen luftaffjedring i de to billigere varianter. En kort tur i Long Range RWD giver ikke en komplet oplevelse af noget som helst, men den almindelige affjedring og de 416 hestekræfter virker ikke ligefrem som fattigmandskost.

Fabriksgarantien er heller ikke helt skidt, men der er et lille aber dabei. De fem års standardgaranti tillader op til 100.000 kilometer, og så lækker som 7X er at køre i, kan det være et minus.

Efter de første fem år får man yderligere op til fem års garanti med op til 100.000 kilometer, som aktiveres løbende ved at møde op til service med bilen. Så 10 år, men altså ikke mere end 200.00 kilometer.

TEST Zeekr 7X Privilige BEK 3248
FOTO: Morten B. Bek

DEN ENDELIGE DOM

Zeekrs entre i Danmark med 7X viser sig at indeholde langt mere end bare hurtig opladning. Ingen tvivl, den stærke lynopladning er fantastisk, hvis man kører langt (her skal man dog passe på garantibegrænsninger), men den er kun en del af den gode elbil.

Testen her er af topmodellen til mindst 500.000 kr., og den er unødvendigt hurtig - og virkelig lækker og forbløffende velkørende med luftaffjedring. Hvordan en billigere variant med lavere pris og almindelig affjedring klarer sig, må vi vente med at se.

Konkurrencen i prisklassen omkring 400.-500.000 kr. er virkelig hård, og i den prisklasse ligger 7X i den ene ende tæt på Skoda Enyaq, Tesla Model Y og XPeng G6, mens den dyreste udgave er tæt på Audi Q6 E-Tron og XPeng G9. I begge tilfælde er 7X en stærk spiller.

Zeekr 7X Privilege AWD

Motor: Elmotorer (fortil og bagtil) Ydelse: 630 hk/710 Nm 0-100 km/t: 3,8 sekunder Tophastighed: 210 km/t Forbrug: 19,9 kWh/100 kilometer Rækkevidde: 543 kilometer Batteristørrelse: 100 kWh Ladekapacitet: 480 kW Mål (L/B/H): 479/193/165 cm Køreklar vægt: 2.627 kilo Trækvægt: 2.000 kilo Bagagerumsvolumen: 539 liter + 42 liter foran Pris: 499.900 kr. (7X fås fra 399.900 kr.) Privatleasing (engangsydelse/mnd. ydelse): Ikke oplyst Beskatningsgrundlag, firmabil: Ikke oplyst

Samlino logo
9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring.
Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen