februar 23, 2024

Hyundai presser priserne på sine elbiler

Hyundai skriver det selv: Priskrigen på elbiler buldrer derudaf! Derfor presser de nu priserne på Ioniq 5, Ioniq 6 og Kona Electric.

TEKST Simon Hallenslev FOTO Bilbasen

Det er over et år siden, at Tesla åbnede ballet med prisnedsættelser på op til 30 procent. Siden har de nedjusteret priserne igen, så en gang til og lige et par gange mere.

Adskillige bilmærker fulgt med udviklingen (nok mest af tvang) og sat priserne ned på elektriske modeller: Nissan, Skoda og VW har alle skruet på prisknappen.

Nu er turen kommet til Hyundai, der introducerer nye og lavere priser oveni en januar-kampagne, hvor priserne på Ioniq 5 og Ioniq 6 i forvejen var nedsat med op til 55.000 kr. De nye priser tilfalder også Kona Electric og inkluderer dermed hele Hyundais elektriske modelprogram.

Spar 40.000 kr. på en Ioniq 5 – uanset variant

Den ovennævnte januar-kampagne løb fra november til udgangen af januar og gav besparelser på op til 55.000 kr. hvis altså man valgte den allerdyreste elbil på menukortet. Denne gang gælder prisnedsættelserne på tværs af motor- og udstyrsvarianter. Størst er besparelsen på Hyundai Ioniq 5, der bliver 40.000 kr. billigere uanset batteriets størrelse eller mængden af udstyr.

Det betyder, at den billigste Hyundai Ioniq 5 Essential med 58 kWh batteri og 384 km i rækkevidde kan fås fra 324.995 kr., mens Essential-varianten med 77,4 kWh batteri og 507 km i rækkevidde fås fra 349.995 kr. Selv med Essential får man udstyr som adaptiv fartpilot, bakkamera, rat- og sædevarme, varmepumpe samt pre-conditioner til DC-ladning.

Hyundai Ioniq 5 Advanced 77,4 kWh batteri, der nu fås fra 374.995 kr., kommer naturligt med yderligere godter, der gør denne variant særligt attraktiv. Her fås udstyr som blødere kabinematerialer, el-betjent bagklap, elektrisk førersæde, head-up display, LED-forlygter og lædersæder med dele af kunstlæder.

Den strømlinede Hyundai Ioniq 6 falder med 20.000 kr., så Essential-varianten med 53 kWh batteri og 429 km i rækkevidde fås fra 334.995 kr. Med 77,4 kWh batteri og 614 km i rækkevidde koster den fra 359.995 kr.

Sidst er den budgetvenlige danskerdarling Hyundai Kona Electric. Den nedjusteres ligeledes med 20.000 kr. på tværs af motor- og udstyrsvarianter. Kona Electric starter nu fra 279.995 kr. med Essential-udstyr og 48 kWh batteri med 377 km i rækkevidde. Med det større 65,4 kWh batteri og 512 km i rækkevidde fås Hyundai Kona Electric Essential fra 309.995 kr.

Essential-varianten er ikke dårligt udstyret, og kommer med alt, man har brug for. Her fås udstyr som LED-lygter, 12,3″ digital instrumentering, 12,3″ infotainmentskærm, to-zonet klimaanlæg, varme i rat og forsæder, nøglefri betjening, adaptiv fartpilot og bakkamera. Det er meget udstyr til 309.995 kr.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS