december 21, 2023

Jeep Compass viser livstegn med 2024-opdateringer

Det er småt med nyheder i den opdaterede Jeep Compass, men mere sikkerhed, hurtigere infotainmentsystem og nye udstyrslinjer skal holde Compass frisk.

TEKST Morten B. Bek FOTO PR

Compass har været den største sællert nogensinde for Jeep i Danmark. Plug-in hybrid-udgaverne af den kompakte crossover kom til landet på det rette tidspunkt til 2021-eksplosionen i PHEV-salget, og priserne var mere appetitlige end vi har været vant til fra Jeep.

På det seneste har Jeep ligget helt stille på Compass-fronten. Compass 4xe, plug-in hybriden, optræder på hjemmesiden, men med “priser under opdatering” – og sådan har Jeep længe haft det stående. Det giver pludselig mening, når Jeep nu lancerer en opdatering af Compass til 2024.

Det er grundlæggende samme Compass, som Jeep har produceret siden 2016 og givet et omfattende facelift i 2020. Håbet, ser det ud til, er, at Compass kan komme tilbage og sikre sig en luns af de tilbageværende PHEV-kunder, selv om alderen ikke helt er til at skjule.

Made in Italy

Vi opfatter Jeep som et ærkeamerikansk produkt, men både den nye Avenger og Compass er lavet i Europa. Compass løber af et samlebånd i italienske Melfi, og det er også italienere, der har forfattet pressemeddelelsen med 2024-modellen. Der er rigtig meget fyld og mange floskler, og vi skal holde tungen lige i munden for at finde frem til de reelle nyheder.

Vi kan ikke aflæse, om Compass 4xe igen kommer i to styrker – med 190 og 240 hk – eller kun i en enkelt variant, men mellem linjerne kan vi tyde, at der ikke sker noget med drivlinjen. En 1,3-liters turbomotor, el og et forholdsvis lille batteri skaber plug-in hybriden, og firehjulstræk er standard.

En mild-hybrid, E-Hybrid, med 48V-system, findes også, men den skal vi ikke forvente at se på det danske marked, når Jeep-importøren en dag offentliggør priser og modelprogram.

Infotainmentsystemet er fem gange hurtigere

Jeep har brugt midler på at opdatere de aktive sikkerhedssystemer (Compass har op til 80, siger italienerne), så Compass er mere selvsikker og “selvkørende” end før. Vi tolker det som, at eksempelvis den adaptive fartpilot og sporassistenten opfører sig bedre end før, og at førerovervågning, udvidet automatisk nødbremse og andre systemer nu er standard.

Der er lavet en strømlining af modelprogrammet, som nu omfatter fire udstyrsvarianter. Altitude er basismodel, mens Summit og Overland prioriterer henholdsvis design med 19″ alufælge (Summit) og off-road-look (Overland). Endelig er der den terrænduelige Trailhawk.

Et nyt og hurtigere infotainmentsystem, Uconnect 5, som arbejder fem gange hurtigere end det gamle, er en af de mest markante forbedringer i Compass. Trådløs opkobling til Apple CarPlay/Android Auto og trådløs opladning af smartphones er standard.

Når de danske priser på Compass er klar, kan du selvfølgelig finde dem her på Bilbasens blog.

Del artikel:

Brugte Jeep Compass til salg på Bilbasen

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS