BilsalgForbrugerstof

Undersøgelse slår fast: Disse biler taber mindst værdi af alle

Af i Bilsalg, Forbrugerstof
Det tyske bilmagasin Autobild har sammen med analyse-virksomheden Schwacke lavet en stor undersøgelse af bilers værditab. Og her løber en britisk luksus-øse med titlen som den bil, der bedst holder sin pris over tid.

Af: Simon Hallenslev / Kilde: Autobild / d. 26. juni 2019

Det er alment kendt, at tyskere er notorisk grundige i deres arbejde. Så når tyskere siger, at de vil lave en altomfattende markedsundersøgelse af bilers værditab, så er det det, de gør – og de gør det grundigt!

Analysevirksomheden Schwacke har analyseret brugtbilspriser på omkring 50.000 forskellige bilmodeller i Tyskland på grundlag af mere end 1,7 millioner månedlige markedsobservationer. Derudover er der også inddraget statistiske data om nye registreringer, ejeroverførsler, lagernumre og liggetid.

LÆS OGSÅ | 5 gode råd: Sådan sænker du udgifterne til din bil

Undersøgelsen Wertmeister 2019 – som på dansk betyder “værdimester” – er af Autobild kogt ned til 13 forskellige bilklasser fra mikrobilssegmentet til luksus- og SUV-segmentet.

Vinderen af Wertmeister 2019 skal noget overraskende findes i kompakt SUV-segmentet. Det er nemlig en højbenet brite, der i dag er den bil, der af alle biler holder prisen bedst. En titel der stjæles ud af hænderne på Porsche 911, der ellers har siddet tungt på magten som samlet vinder de sidste tre år.

Range Rover Evoque

Briten er bare bedre

Vinderen af dette års undersøgelse er Range Rover Evoque, som efter fire års ejerskab har tabt blot 34 procent af sin værdi. Bilen har med andre ord 66 procent af sin værdi i behold – og det er faktisk ganske imponerende.

For Evoque, der er segmenteret som en kompakt SUV, kan også kategoriseres som en premiumbil. De nærmeste premium-konkurrenter i undersøgelsen – Audi A6 og Porsche Panamera – taber godt halvdelen af deres værdi i løbet af de samme fire år.

LÆS OGSÅ | Pristjek i nabolande: Så meget dyrere er bilerne i Danmark

Men forklaringen på dette skal findes i kompakt SUV-segmentet, snarere end det skal findes blandt premiummærkerne. På Bilbasen er tendensen nemlig, at de kompakte SUV’er står i generelt høj kurs som brugte. Det bekræfter Bilbasens markedsanalytiker Jan Lang.

– Billedet i Danmark er det samme, som vi ser i Tyskland. Biler i kompakt SUV-segmentet har en afskrivning på omkring 40 procent over fire år. Det gælder overraskende nok også for premiummærkerne – og hermed altså også Range Rover Evoque. Det interessante er, at den store efterspørgsel holder priserne oppe, selv om der netop er introduceret en helt ny Range Rover Evoque, siger Jan Lang, der har gennemgået 200 brugte Range Rover Evoque på Bilbasen fra 2015-2017.

Dacia Sandero

Særdeles stærk Sandero

Måler man værditabet i kroner og ører i stedet for procent, har undersøgelsen endnu en overraskelse i ærmet. Her er den bil, som taber mindst værdi af alle nemlig en rumæner.

Den famøse Dacia Sandero taber på fire år kun 2.440 euro, hvilket svarer til lige over 18.000 danske kroner. At den rumænske priskriger ikke vinder i procent, har naturligvis noget at gøre med nyprisen, der i første omgang er ganske lav.

LÆS OGSÅ | Stor test: Hvilken elbil har den bedste rækkevidde i virkeligheden?

De øvrige højdespringere på listen, som du finder lige herunder, skal findes i klasserne “lille bil” og “mellem bil”. Her følger Audi A1 og Mazda 3 tæt efter Evoque, som begge fastholder 63 procent af deres værdi efter fire års ejerskab.

Er du med på den elektriske bølge, skal du rette øjnene mod Audis seneste skud på den CO2-neutrale stamme. Audi e-Tron holder nemlig 58 procent af dens værdi, når du i fire år har cruiset lydløst rundt på de danske landeveje.

Og her tænker du sikkert: ”Jamen e-Tron er jo ikke fire år gammel”. Det har du helt ret i! Med e-Tron er værditabet udregnet som en prognose, hvor faktorer som listepriser, udstyrsniveauer, driftsomkostninger, kvalitet og produktionsvolumen inddrages. Det er derfor en nøje udregnet forventning, at e-Tron kommer til at tabe mindst værdi over fire år af alle elbiler.

Se de biler, der taber mindst værdi lige her.

Værdimester 2019 – Alle kategorier

Kategori Model Fastholdelse af værdi
Elbiler Audi e-tron 55 quattro 58.65%
Mikrobiler VW Up 1.0 TSI 57.07%
Lille bil Audi A1 40 TFSI Sportback S tronic 63,31%
Mellem bil Mazda3 Skyactiv-G 2.0 M-Hybrid 63,53%
Stor bil BMW 3-serie 320i Aut. 54.67%
Premium bil Audi A6 Avant 35 TDI S tronic 49,77%
Luksusbil Porsche Panamera 4 48,34%
Sportsvogn Porsche 911 Carrera S PDK 60,43%
Lille varevogn Mercedes B 250 53.43%
Varevogn Mercedes V 250 d lang 9G-Tr. 55,58%
Lille SUV Audi Q2 40 TFSI quattro 58.58%
Kompakt SUV Range Rover Evoque P250 65.88%
SUV BMW X5 xDrive30d 60,54%
Simon - billede
Om forfatteren

Simon Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon i det daglige roder med. På Bilbasen kombinerer han sin viden om ting som SEO og klik-rater fra CBS med den brændende passion for biler.