Kategorier
Elektrisk Video

VIDEO: Tesla Model Y er landet i Danmark! Bilbasen får første kig

Tesla Model Y er langt om længe klar til Danmark, og de første bliver leveret allerede næste uge. I denne video sniger Berner sig ind hos Tesla for at få et kig på den nye Model Y som den første overhovedet.

Video: Anders Berner  | Dato: 20. august 2021

Det er næsten to og et halvt år siden, at Tesla Model Y blev præsenteret til den brede befolkning. Alt tydede på endnu en massesællert fra amerikanerne – endnu en elektrisk favorit. Model Y skulle nemlig tappe ind i det evigt populære crossover-segment.

Siden præsentationen har der dog været umådeligt stille. I hvert fald for os europæere. På den anden side af Atlanten er de første Tesla Model Y for længst blevet leveret. Faktisk er det halvandet år siden, at leverancerne begyndte i USA, mens Europa har fået en prut at trutte i.

Nu er ventetiden heldigvis ovre! Og Berner har været så spændt på at få første kig, at han i denne video sniger sig ind hos Tesla for at få syn for sagen som det første medie i Danmark.

Tesla Model Y
Long Range

Motor: To elmotorer

Batterikapacitet: 75 kWh

Ydelse: 351 hk / 527 Nm

0-100 km/t: 5 sek.

Tophastighed: 217 km/t

Rækkevidde: 507 km

Startpris: 499.412 kr.

Hvorfor ventetiden?

Der er en helt håndgribelig grund til, at ventetiden på Tesla Model Y har været så lang, som den har været i Europa. Det var nemlig Elon Musks forkromede plan, at Tesla Model Y til Europa skulle produceres i Europa. Nærmere bestemt i de nye, store produktionsfaciliteter i Grünheide 30 kilometer fra Berlin.

Som bekendt røg der en flagermus i hjulet, og den dertilhørende pandemi satte en stopper for mangt og meget. Inklusive Tesla-fabrikken i Tyskland, som er blevet forsinket af flere omgange. Som planerne forlyder nu, begynder fabrikken at producere de første biler til oktober. Derfor vil den første sending Tesla Model Y komme fra fabrikken i Kina, for at kunne levere biler til de første danske kunder i næste uge.

LÆS OGSÅ | TEST: Ny Tesla Model 3 er bygget i Kina og fortsat i front

Forsinkelserne kan muligvis komme til at ramme udbredelsen af Tesla Model Y. Siden præsentationen i marts 2019 har både de europæiske og asiatiske bilproducenter hævet kadencen. Tesla Model Y har med andre ord fået mange, skarpe elektriske konkurrenter i mellemtiden, som den skal hamle op med, for at få fodfæste.

Tesla Model Y skal bide skeer med VW ID.4, Skoda Enyaq, Audi Q4 etron, Ford Mustang Mach-E og Hyundai Ioniq 5. Forskellen fra disse konkurrenter og dem, som Model 3 og Model S tidligere har skulle konkurrere mod er, at de alle i dag kan hamle op med rækkevidden, hvor Tesla hidtil har været overlegne. Det bliver spændende at se, hvordan den nye Model Y lander på det danske elbilmarked.

Du kan få et overblik over konkurrenterne samt de øvrige elbiler, der er på markedet i Danmark lige nu i Bilbasens store elbiloversigt.

Af Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.