Peugeot 2008 GT Line
marts 6, 2020

Video: Peugeot 2008 – bilen ALLE danskere vil ha’ lige nu. Men er den god nok?

Berner tester den nye Peugeot 2008, som allerede nu er uhyggeligt populær. Men der er noget, der stikker af, mener Bilbasens Anders Berner.

Tekst & Video: Anders Berner  | Dato: 6. marts 2020

Crossovers er navnet på de små højbenede, der altid har eksisteret i bilverdenen, men som de seneste år er eksploderet i popularitet. De er ikke rigtig voksne og ikke rigtig børn – men den nye Peugeot 2008 viser sig måske at være lige præcis, hvad du har brug for.

Se med her, hvor Berner finder svaret.

Smarte løsninger og mere plads

14 centimeter mere fra kofanger til kofanger giver ekstra plads på bagsædet og sammen med den nye teknologi, som er arvet fra den nye Peugeot 208, stepper den højbenede udgave gevaldigt op.

LÆS OGSÅ: Første test af Peugeot 208

Motorerne er også arvet fra 208 med fire forskellige motorvarianter: diesel- og benzin. De findes begge med enten 100 eller 130 hk. Dertil også en elektrisk drivlinje. Peugeot e-2008 har et pænt stort 50 kWtimer batteri med en opgivet elektrisk rækkevidde på 310 km.

Hvad koster Peugeot 2008?

Prisen starter fra 210.000 kr. for den svageste benzinmotor, som heldigvis har turbo,  og 100 hk og hvad Peugeot kalder Active-udstyr. Her må du dog tage til takke med 16″ stålfælge og den ret seje digitale instrumentering med i-cockpit i hologram-stil er ikke muligt med Active-udstyr. Vi anbefaler som minimum at vælge 2008 med Allure-udstyr. Den bliver også nemmere at sælge igen. Og her er den digitale instrumentering standard sammen med klimaanlæg og nøglefri start.

SE OGSÅ: Honda e: Den første fede Honda i 15 år er bedre end BMW

Er du frisk på at køre elektrisk kan det gøres fra 300.000 kr. i e-2008. Her er Allure-udstyr standard og altså det meste af det udstyr, som forventes i en moderne bil i klassen.

Peugeot 2008
1.5 BlueHDI 130
GT Line
Motor R4, 1.499 ccm
Ydelse 130 hk / 300 Nm
0-100 km/t 10,1 sek.
Tophastighed 195 km/t
Forbrug 20,4 km/l
Startpris 309.990 kr.
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Opdateret Toyota Yaris Cross fra 269.990 kr.

Yaris Cross har ikke fået et egentligt facelift, men en mindre opdatering med nyt infotainmentsystem og mulighed for en stærkere hybrid med 130 hk. Basismodellen Essential er udgået, men laveste pris er alligevel holdt nede.

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Anders Berner

Som redaktionens videojournalist og TV-vært er Anders den primære testkører af de nyeste og mest interessante bilmodeller. Det kan blandt andet kan opleves på Bilbasens youtube-kanal.

Anders er fast mand på Bilbasen. Tidligere har blandt andre Ekstra Bladet, FDM og fagbladet Ingeniøren haft fornøjelse af Anders Berners både nørdede og meget entusiastiske tilgang til bilstoffet.

Anders er glad for elbiler og har blandt andet haft både Nissan Leaf og BMW i3 i garagen. Der er dog ikke noget, der kan bringe smilet frem på Berners læber som en baghjulstrukken bandit af en sportsvogn.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS