februar 19, 2024

Mød VW ID.7 Tourer: en rummelig og elegant elektrisk stationcar

Volkswagen løfter sløret for den nye stationcarudgave af ID.7. ID.7 Tourer er mere rummelig og mere elegant end ID.7 som hatchback, men mister kun lidt rækkevidde.

TEKST Morten Bek FOTO PR

Det var det, vi sagde. Volkswagens nye elektriske topmodel, ID.7, får ikke en masse danskere til at storme til forhandlerne. Der står simpelthen ikke HIT! på bagsmækken af en stor hatchback, så indtil videre er der i Danmark indregistreret et begrænset antal: 236 styk.

Vi har også sagt, at det kan ændre sig for ID.7, når den lovede stationcar kommer. ID.7 Tourer er sat på til dansk introduktion engang i sommeren, og det giver mest mening, at det er før eller efter industriferien.

Indtil nu har vi kun set ID.7 Tourer, den første elektriske stationcar fra Volkswagen, med kamuflage på, og den eneste egentlige information om elbilen har været bagagerumsstørrelsen på 605 til 1.714 liter.

Volkswagen afslører nu hele historien. Med de første billeder af ID.7 Tourer uden kamuflage kommer også flere data på bilen, så vi nu kan fortælle om størrelse, udstyrsdetaljer og rækkevidde.

Det store “drivhus” kommer design og rummelighed til gode

Volkswagen har valgt, at den nye Tourer-udgave af ID.7 skal være en “simpel” overbygning på ID.7 som hatchback. Forstået på den måde, at de primære karrosseriændringer gælder taget og C- og D-stolperne. Man kan tydeligt se, at ID.7 Tourer er en ID.7 hatchback med “drivhus”, men det giver alligevel en langt mere elegant bil, der samtidig er mere rummelig.

De er af samme grund præcis lige lange med 496,1 cm, men den nye tilbygning giver flere liter og mere praktiske forhold. De 605-1.714 liter står overfor hatchbackmodellens 532-1.586 liter.

ID.7 Tourer fås med forskellige moduler og net til bagagerummet, så man nemt kan dele rummet op og sørge for, at bagage og andet ikke rutsjer rundt.

Tourer-interiøret svarer i øvrigt til interiøret i hatchbackmodellen, og som den faceliftede Golf bygger Volkswagen ChatGPT ind i ID.7’erne, som ved hjælp af kunstig intelligens og cloud-baseret læring og lagring kan hjælpe med svar på mange ting.

Det store batteri giver 685 kilometer på en opladning

Mere plads og mere elegance koster noget. Sådan vil det altid være, og for ID.7 Tourer betyder det, at der er lidt kortere rækkevidde at gøre godt med, end der er i den tilsvarende hatchback.

Volkswagen holder desværre rækkevidden i standardudgaven, ID.7 Tourer Pro med batteri på 77 kWh, 286 hk og baghjulstræk, for sig selv. For hatchbackmodellen gælder en WLTP-rækkevidde på 618 kilometer, og fordi Volkswagen fortæller om rækkevidden med større batteri, kan vi sjusse os frem til, at ID.7 Tourer Pro vil ligge lige omkring 600 kilometer.

ID.7 Tourer Pro S med det nye og større batteri, hvor man har en brugbar kapacitet på 86 kWh, ender nemlig på cirka 685 kilometer på en opladning. For den tilsvarende hatchback hedder det foreløbige tal cirka 700 kilometer, så en forskel på omtrent 15 kilometer.

Det nye batteri på 86 kWh, som kan lades med op til 200 kW ved en DC-lader mod 175 kW for 77 kWh-batteriet, introduceres både i hatchback og stationer til sommer. Samtidig ventes også de kraftigere GTX-modeller med firehjulstræk og 340 hk, som endnu ikke har haft premiere.

ID.7 som hatchback fås fra 446.995 kr., og den nye Tourer-version vil formentlig ligge tæt på rent prismæssigt.

Del artikel:

Brugte biler fra VW til salg på Bilbasen

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS