juli 20, 2016

Halt bitte! Her er de bedste rastepladser på den tyske autobahn

  • ADAC tester de tyske rastepladser for 13. gang
  • 25.000 km. vej testet
  • Her er de gode, de hæderlige og de virkelig dårlige

Turen sydpå er lang. Og undervejs er det nødvendigt med adskillige pitstops, inden stængerne kan smides op og havudsigten nydes. Om det er bilen, maven eller blæren, der kræver et ophold i køreturen, så er den tyske bilistforening ADAC behjælpelig med at guide dig til de bedste rastepladser i det tyske motorvejslandskab.

Ud fra parametre som blandt andet service, gastronomi, priser, familievenlighed og hygiejne har ADAC rangeret 40 rastepladser fordelt over hele Tyskland. Og som du nok allerede ved, hvis du har bare lidt erfaring fra de tyske motorveje, så kan den overordnede kvalitet ofte være svingende. Særligt her i sommermånederne, hvor rastepladserne dagligt er overrendt af tusindvis af trængende turister.

LÆS OGSÅ Så dyr er kør-selv-ferien til Sydeuropa

Af hensyn til logistikken gider vi kun at beskæftige os med de rastepladser, der ligger langs de mest almindelige trækruter for ferierende danskere. ADAC rangerer de testede rastepladser fra ‘særdeles god’ til ‘særdeles mangelfuld’. Og nøjagtigt som det praksis for madanmeldere, så har ADACs testpersonale været forbi 2 gange i tilfælde af en dårlig oplevelse.

Der er ingen af de besøgte rastepladser, der kan svinge sig op på bedømmelsen ‘særdeles god’. Dog er der et par håndfulde, der har modtage den næstbedste karakter, ‘god’. En af højdespringerne kommer de fleste danskere forbi. Den ligger nemlig ved de berømte og berygtede Kassel Bakker. Her leverer rastepladsen Lohfeldener Rüssel et godt indtryk, og modtager topkarakter for både infrastruktur og kioskudvalg.

I den anden ende af spektret må tre rastepladser deles om bundplaceringen og karakteren ‘mangelfuld’. Hvad værre er, kommer du muligvis ender med at slå vejen forbi to af dem på din vej ud eller hjem. De ligger nemlig langs befærdede strækninger på henholdsvis A6 og A8 i Bayern. På den lyse side er der jo aldrig langt til den næste rasteplads.

Du kan se ADACs test her. Bemærk dog, at den seneste test er foretaget i 2013, og derfor kan kvaliteten i dag være en anden.

LÆS OGSÅ Huskeliste: Sådan bliver bilen sommerferieklar

I vores sektion om kør-selv-ferie finder du gode råde til destinationer, ruter til at køre på ferie selv til de mest populære lande:

Hvadenten du overvejer at tage på kør-selv-ferie til Frankrig, Italien, Tyskland eller eksempelvis Kroatien kan du læse vores bud of tips i vores sektion med fokus på kør-selv-ferie.

LÆS OGSÅ | Kør-selv-ferie Frankrig: Gode råd

LÆS OGSÅ | Kør-selv-ferie Frankrig: Ruter

LÆS OGSÅ | Kør-selv-ferie Frankrig: Destinationer

LÆS OGSÅ | Kør-selv-ferie Tyskland: Gode råd

LÆS OGSÅ | Kør-selv-ferie Tyskland: Ruter

LÆS OGSÅ | Kør-selv-ferie Tyskland: Destinationer

LÆS OGSÅ | Kør-selv-ferie Italien: Gode råd

LÆS OGSÅ | Kør-selv-ferie Italien: Ruter

LÆS OGSÅ | Kør-selv-ferie Italien: Destinationer

LÆS OGSÅ | Kør-selv-ferie Kroatien: Gode råd

LÆS OGSÅ | Kør-selv-ferie Kroatien: Ruter

LÆS OGSÅ | Kør-selv-ferie Kroatien: Destinationer

FACEBOOK Bliv ven med Bilbasen

INSTAGRAM Følg os på Instagram

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Mere Mazda i den lille 2 Hybrid

Facelift af Mazda 2 Hybrid fjerner noget af ligheden med originalen, Toyota Yaris. Det mere Mazda-specifikke design kommer dog ikke med det nye og stærkere hybridsystem fra Yaris.

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Bilbasen

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS